Skip to main content

Vinprovning i Burg med grillkväll, 3 dagar

Vinprovning med grill

Följ med på en härlig sommaresa till Tyskland!  Njut utav shopping, vinprovning, god mat, ett besök i Lübeck och tillsammans har vi också en härlig grillkväll i den lilla pittoreska byn Bannesdorf på det familjeägda hotellet Gasthof Meetz. En resa för den shoppingsugna som uppskattar god mat och dryck! Resan inkluderar även ett stopp på Nielsen Discount för möjlighet att köpa vinerna vi provade under vinprovningen.

OBS! Medtag godkänt vaccinationsintyg alt. negativt Covid-test inkl. reseintyg

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1.: Hemorten - Burg

  Under morgonen lämnar vi våra hemorter och påbörjar resan ner till Rödby där färjan tar oss över till Puttgarden. Väl i land i Tyskland har vi nu möjlighet att på egen hand strosa runt inne i Burg en stund. På det charmiga lilla torget i centrala Burg finns det flera trevliga butiker, restauranger och uteserveringar som kan vara värda ett besök. Vi beger oss sedan vidare till välsorterade butiken Nielsens Discount för shopping. Här handlar vi till mycket förmånliga priser allehanda drycker, godis etc.

  Nöjda och glada med shoppingen checkar vi in på Gasthof Meetz, som ligger i den lilla byn Bannesdorf, några kilometer norr om Burg. Här samlas vi för en gemensam vinprovning och njuter av kvällens middag. Låt vinernas smak och doft vägleda er!

 • Dag 2.: Lübeck

  Efter frukost beger vi oss till Lübeck för att utforska den historiska Hansestaden Lübeck på egen hand. Staden, som främst besöks av oss svenskar under adventstid, är väl värt ett besök även under andra årstider. Den typiskt hanseatiska arkitekturen talar om ett rikt förflutet och Lübecks äldsta delar ligger ute på en ö i floden Trave som rinner genom staden. Stadens vindlande gränder är spännande att promenera genom och vi kan aldrig vara säkra på vad som väntar bortom nästa krök. Shoppingutbudet är både rikligt och varierat, småbutiker varvas med serveringar och kaféer.

  På kvällen bjuds vi på en härlig grillkväll på hotellet. En trevlig kväll med god mat och underhållning väntar oss!

  Lübeck
 • Dag 3.: Burg - Hemorten

  Efter frukosten tar vi farväl av vårt hotell och beger oss in till Nielsens Discount igen. Kanske hittade vi ett gott vin under gårdagen, som vi vill köpa med oss hem. Nöjda med shoppingen ges vi lite egen tid i Burg innan vi äter en gemensam lunch på någon av de fina restaurangerna som den lilla staden har att erbjuda. (Ingår ej i resans pris – vi väljer ur menyn vilken rätt som önskas dagen innan.) Efter lunch påbörjar vi resan hemåt. Efter denna sköna minisemester når vi åter hemorterna under tidig kväll.

Karta

Hotell

Gasthof Meetz Bannesdorf
Gasthof Meetz, Bannesdorf
Gasthof Meetz Bannesdorf är ett pensionat i en lantlig miljö som erbjuder dig en lugn miljö med rena och rymliga rum. Samtliga rum är utrustade med dusch och toalett och sat-TV...