Skip to main content

Schwarzwald, 7 dagar

Schwarzwald

Få områden i Tyskland är så tilltalande som Schwarzwald. Bara namnet får det att vattnas i munnen och man ser en smarrig gräddtårta framför sig. Området är en skönhet med sin böljande grönska, vackra sjöar och mysiga korsvirkesorter ofta porträtterade på de världsberömda gökuren.

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1.: Hemorten - Kassel

  Vi hoppar på bussen under morgonen och beger oss söderut på snabba vägar. Under sen eftermiddag checkar vi in på Wyndham Garden i Kassel och blir serverade middag innan det är dags att gå och lägga sig.

 • Dag 2.: Kassel - Bräunlingen

  Efter frukosten sätter vi oss bekvämt till rätta i bussen och förflyttar oss söderut. Vi färdas genom den stora vitvinsregionen Franken och gör ett uppehåll i huvudorten Würzburg. I den bedårande barockstaden får vi lite egen tid till att äta lunch innan vi rullar de sista milen till Bräunlingen där vi checkar in på Hotel Restaurant Lindenhof som vi kommer bo perfekt på under vistelsen här. Kvällarna i Bräunlingen avslutas med gemensamma middagar.

 • Dag 3.: Schwarzwald

  Efter frukost väntar en halvtimmes båttur på sjön Titisee som är belägen nästan 900 meter över havet vid den berömda bergskedjan Schwarzwald. Efter vår båttur avnjuter vi kaffe med hembakad Schwarzwaldtårta. Vidare går färden till Brauereigasthof Löwen för en välsmakad middag. Efter en trevlig middag besöker vi Bryggeriet Löwen och får en guidad visning och även en provsmakning av deras öl och lemonad. Bryggeriet är inte uppvärmt så en tjockare tröja kan vara att rekommendera.

 • Dag 4.: Schwarzwald

  När vi har ätit frukost är vi redo att möta dagen! Vi gör ett stopp på friluftsmuseet i Gutach där vi beskådar äkta Schwarzwaldhus. Vi besöker även staden Furtwangen där gökuret såg dagens ljus på 1700-talet, här besöker vi klockmuseet med över 8 000 olika ur och får en rundvisning. Dagen avslutas med en middag.

  Schwarzwald
 • Dag 5.: Schwarzwald – Schweiz – Schwarzwald

  Vi beger oss till Schweiz och Stein am Rhein. Staden med över 1 000 år på nacken, är en av de mest pittoreska städerna i Schweiz. Stein am Rhein ligger där Rhen fortsätter sin färd in i Schweiz, bort från Bodensee. Här brusar det alltid från floden som aldrig sover. Efter lunch väntar en båttur på Bodensjön oss! Vi tar båten ifrån Stein am Rhein till Schaffhausen, huvudstad i kantonen med samma namn, som ligger ovanför vattenfallet. Hit kom alla flodpråmar med varor som sedan skulle lastas om och transporteras med vagn förbi vattenfallet för att sedan fraktas vidare med nya båtar och vice versa.

  Schwarzwald
 • Dag 6.: Bräunlingen - Hannover

  Efter några härliga dagar i Schwarzwald kör vi vidare mot H4 Hotel Hannover Messe där en sista middag ihop väntar oss innan vi säger god natt för kvällen.

 • Dag 7.: Hannover - Hemorten

  Efter hotellets stadiga frukost tar vi farväl av Hannover och kör på snabba motorvägar upp till färjan som ska ta oss över till Danmark. På kvällen är vi åter hemma efter en lyckad resa!

Karta

Hotell

H4 Hotel Hannover Messe
H4 Hotel Hannover messe, Hannover
H4 Hotel Hannover Messe har klassiskt inredda rum med luftkonditionering. Rummen har även satellit-tv, minibar och eget badrum. WiFi är gratis. Restaurangen har en populär glaspyramid och serverar int...
Hotel Restaurant Lindenhof Braunlingen
Hotel Restaurant Lindenhof, Bräunlingen
Detta historiska familjeägda hotell ligger i Bräunlingens gamla stadsdelar, i södra Schwarzwald. Här äter du utsökta regionala rätter och bor i rum med gratis Wi-Fi och platt-TV. Som gäst på Hotel Res...
Wyndham Garden Kassel
Wyndham Garden, Kassel
Detta 4-stjärniga hotell ligger 4 km öster om Kassels centrum. Hotellet erbjuder ett spa med inomhuspool samt moderna rum med gratis WiFi. Alla rum på Wyndham Garden Kassel har en tv med kabelkanaler,...