Skip to main content

Schwarzwald, 7 dagar

Schwarzwald

Få områden i Tyskland är så tilltalande som Schwarzwald. Bara namnet får det att vattnas i munnen och man ser en smarrig gräddtårta framför sig. Området är en skönhet med sin böljande grönska, vackra sjöar och mysiga korsvirkesorter ofta porträtterade på de världsberömda gökuren.

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1.: Hemorten - Kassel

  Vi hoppar på bussen under morgonen och beger oss söderut på snabba vägar. Under sen eftermiddag checkar vi in på InterCityHotel i Kassel och blir serverade middag innan det är dags att gå och lägga sig.

 • Dag 2.: Kassel - Bräunlingen

  Efter frukosten sätter vi oss bekvämt tillrätta i bussen och förflyttar oss söderut. Vi färdas genom den stora vitvinsregionen Franken och gör ett uppehåll i huvudorten Würzburg. I den bedårande barockstaden får vi lite egen tid till att äta lunch innan vi rullar de sista milen till Bräunlingen där vi checkar in på Hotel Restaurant Lindenhof som vi kommer bo perfekt på under vistelsen här. Kvällarna i Bräunlingen avslutas med gemensamma middagar.

 • Dag 3.: Schwarzwald

  Efter frukost väntar en halvtimmes båttur på sjön Titisee som är belägen nästan 900 meter över havet vid den berömda bergskedjan Schwarzwald. Efter vår båttur avnjuter vi kaffe med hembakad Schwarzwaldtårta. Vidare går färden till Brauereigasthof Löwen för en välsmakad middag. Efter en trevlig middag besöker vi Bryggeriet Bräunlingen och får en guidad visning och även en provsmakning av deras öl och lemonad. Bryggeriet är inte uppvärmt så en tjockare tröja kan vara att rekommendera.

 • Dag 4.: Schwarzwald

  När vi har ätit frukost är vi redo att möta dagen! Vi gör ett stopp på frilufts-museet i Gutach där vi beskådar äkta Schwarzwaldhus. Vi besöker även staden Furtwangen där gökuret såg dagens ljus på 1700-talet, här besöker vi klockmuseet med över 8.000 olika ur och får en rundvisning. Efter två intressanta museibesök stannar vi i den pittoreska lilla staden Triberg och har tid att utforska staden på egen hand.

  Schwarzwald
 • Dag 5.: Schwarzwald – Schweiz – Schwarzwald

  Vi beger oss till Schweiz och Stein am Rhein. Staden med över 1 000 år på nacken, är en av de mest pittoreska städerna i Schweiz. Inte minst på grund av sin idylliska atmosfär, med korsvirkeshus, hängande tyrolerblommor, Rhenpromenaderna och en otrolig stämning. Stein am Rhein ligger där Rhen fortsätter sin färd in i Schweiz, bort från Bodensee. Här brusar det alltid från floden som aldrig sover och bidrar till den härliga atmosfären. Rådhustorget är väldigt vackert, inte minst på grund av det vackert målade rådhuset från 1500-talet.

  Efter lunch väntar en båttur på Bodensjön oss! Vi tar båten ifrån Stein am Rhein till Schaffhausen, huvudstad i kantonen med samma namn, som ligger ovanför vattenfallet. Hit kom alla flodpråmar med varor som sedan skulle lastas om och transporteras med vagn förbi vattenfallet för att sedan fraktas vidare med nya båtar och vice versa.

  Schwarzwald
 • Dag 6.: Bräunlingen - Hannover

  Efter några härliga dagar i Schwarzwald kör vi vidare mot H4 Hotel Hannover Messe där en sista middag ihop väntar oss innan vi säger god natt för kvällen.

 • Dag 7.: Hannover - Hemorten

  Efter hotellets stadiga frukost tar vi farväl av Hannover och kör på snabba motorvägar upp förbi Hamburg till färjan som ska ta oss över till Danmark. I mån av tid stannar vi för inköp vid en gränshandel. På kvällen är vi åter hemma efter en lyckad resa!

Karta

Hotell

H4 Hotel Hannover Messe
H4 Hotel Hannover messe, Hannover
H4 Hotel Hannover Messe har klassiskt inredda rum med luftkonditionering. Rummen har även satellit-tv, minibar och eget badrum. WiFi är gratis. Restaurangen har en populär glaspyramid och serverar int...
Hotel Restaurant Lindenhof Braunlingen
Hotel Restaurant Lindenhof, Bräunlingen
Detta historiska familjeägda hotell ligger i Bräunlingens gamla stadsdelar, i södra Schwarzwald. Här äter du utsökta regionala rätter och bor i rum med gratis Wi-Fi och platt-TV. Som gäst på Hotel Res...
Intercity Hotel Kassel
InterCity Hotel, Kassel
Detta hotell i Kassel erbjuder modernt boende, WiFi och gratis kollektivtrafik. Hotellet ligger bredvid tågstationen Kassel-Wilhelmshöhe och 15 minuters promenad från spaet Kurhessen-Therme. Rummen oc...