Skip to main content

Saima Kanal, 5 dagar

Saimakanal

Nu är det dags att göra en resa till vårt östra grannland! Följ med oss på en mysig kanaltur från Lappeenranta till ryska staden Viborg, under båtfärden passeras åtta slussar! Här upplever vi den hänföranmde naturen ifrån första parkett. Under resan besöker vi även några av Finlands andra mysiga små städer. Välkommen till de tusen sjöarna land!

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1.: Hemorterna - Stockholm

  Tidigt på morgonen lämnar vi våra hemorter för att bege oss till Stockholm, varifrån Viking Lines färja går. Vi äter en gemensam middagsbuffé ombord och kan sedan ta del av nöjesutbudet ombord innan vi kryper till kojs.

 • Dag 2.: Helsingfors – Lappeenranta

  Efter en god frukost ombord anländer vi till Helsingfors. Nu börjar vi rulla mot Lappeenranta via städerna Borgå och Kouvola. Väl framme i Lappeenranta checkar vi in på Scandic Lappeenranta City där vi ska bo de två kommande nätterna. Denna livliga turistort kallas Karelens södra port och grundades 1649. Här finns bland annat Finlands största sjö Saimen, som också är den fjärde största sjön i hela Europa. På kvällen bjuds det på en gemensam middag innan sköna sängar väntar.

 • Dag 3.: Lappeenranta – Viborg - Lappeenranta

  Efter tidig frukost är det dags för en båttur på Saima kanal tillsammans med vår guide. Vi kliver på båten i hamnen som sedan ska föra oss in i det fantastiska sjö-och kanalsystemet. Under fädren passerar vi inte mindre än åtta slussar. Saima Kanal invigdes redan 1856 och är 43 km lång, varav ungefär hälften ligger på den ryska sidan. Besättningen förser oss med lunch och intressant fakta. I ryska Viborg går vi i land. På vår guidade rundtur får vi veta mer om hur Finland förlorade Viborg till Ryssland. På hemfärden avnjuts en middag ombord som avslutning på denna innehållsrika dag. Vi är tillbaka på hotellet under sen kväll.

 • Dag 4.: Lappeenranta – Helsingfors

  Efter frukost lämnar vi denna vackra stad och kör tillbaka västerut. Vi besöker den lilla staden Hamina med sin cirkelformade stadsplan och välbevarade befästningar. Vi fortsätter till Kotka, där vi besöker fiskestugan som den ryske tsaren Alexander den III lät uppföra. Den är nu ett museum. Efter en trevlig förmiddag rullar bussen inom Borgå, Finlands äldsta stad. Staden med sina röda trähus är med på UNESCO:s lista. Vi fortsätter mot Helsingfors där vi går ombord på Viking Lines färja med destination Stockholm. Ombord avnjuter vi middagsbuffé och trevligt sällskap under resans sista kväll.

 • Dag 5.: Stockholm - Hemorterna

  Vi intar frukost innan vårt fartyg anländer till Stockholm. På lämpliga ställen gör vi stopp för bensträckare, lunch och fika. Nöjda efter en magnifik resa återvänder vi till hemorterna under kvällen.

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
2021-08-18BussSaima kanal, 5 dagarMer än 86 995:-Boka

Hotell

Scandic Patria Laapeenranta
Scandic Patria, Lappeenranta
Scandic Patria ligger 400 meter från Villmanstrands fästning från 1600-talet och 2 km från Villmanstrands tågstation. De luftkonditionerade rummen har en 32-tums TV, och som gäst har du fri tillgång t...