Skip to main content

Saima Kanal, 5 dagar

Saimakanal

Nu är det dags för en resa till vårt grannland i nordöst! Följ med oss på en behaglig kanaltur från Lappeenranta till den ryska staden Viborg, under båtfärden passeras åtta slussar. Vi upplever den hänförande naturen ifrån första parkett. Under resan besöker vi även några av Finlands mysiga små städer. Välkommen till de tusen sjöarna land!

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1.: Hemorten - Stockholm

  Tidigt på morgonen lämnar vi våra hemorter för att bege oss till Stockholm, varifrån Viking Lines färja till Helsingfors avgår. Vi äter en gemensam middagsbuffé ombord och kan sedan ta del av nöjesutbudet ombord innan vi kryper till kojs.

 • Dag 2.: Helsingfors – Lappeenranta

  Efter en god frukost ombord anländer vi till Helsingfors. Vi rullar mot Lappeenranta via städerna Borgå och Kouvola. Väl framme i Lappeenranta checkar vi in på Scandic Patria där vi ska bo de två kommande nätterna. Denna livliga turistort kallas Karelens södra port och grundades år 1649. Här finns bland annat Finlands största sjö Saimen, Europas fjärde största sjön. Under kvällen bjuds det på en gemensam middag innan sköna sängar väntar.

 • Dag 3.: Lappeenranta – Viborg - Lappeenranta

  Efter mycket tidig frukost är det dags för en båttur på Saima kanal tillsammans med vår guide. Vi kliver på båten i hamnen som sedan ska föra oss in i det fantastiska sjö-och kanalsystemet. Under färden passerar vi inte mindre än åtta slussar. Saima Kanal invigdes redan år 1856 och är 43 km lång, varav ungefär hälften ligger på den ryska sidan. Besättningen förser oss med lunch och intressant fakta. I ryska Viborg går vi i land. På vår guidade rundtur får vi veta mer om hur Finland förlorade Viborg till Ryssland. På hemfärden avnjuts en middag ombord som avslutning på denna innehållsrika dag. Vi är tillbaka på hotellet under sen kväll.

 • Dag 4.: Lappeenranta – Helsingfors

  Efter frukost lämnar vi denna vackra stad och kör tillbaka västerut. Vi besöker den lilla staden Hamina med sin cirkelformade stadsplan och välbevarade befästningar. Vi fortsätter till Kotka, där vi besöker fiskestugan som den ryske tsaren Alexander III lät uppföra. Den är nu ett museum. Efter en trevlig förmiddag rullar bussen inom Borgå, Finlands äldsta stad. Staden med sina röda trähus är med på UNESCO:s lista. Vi fortsätter mot Helsingfors där vi går ombord på Viking Lines färja med destination Stockholm. Ombord avnjuter vi middagsbuffé och trevligt sällskap under resans sista kväll.

 • Dag 5.: Stockholm - Hemorten

  Vi intar frukost innan vårt fartyg anländer till Stockholm. På lämpliga ställen gör vi stopp för bensträckare, lunch och fika. Nöjda efter en magnifik resa återvänder vi till hemorterna under kvällen.

Karta

Hotell

Scandic Patria Laapeenranta
Scandic Patria, Lappeenranta
Scandic Patria ligger 400 meter från Villmanstrands fästning från 1600-talet och 2 km från Villmanstrands tågstation. De luftkonditionerade rummen har en 32-tums TV, och som gäst har du fri tillgång t...