Skip to main content

Midsommar i Dalarna, 4 dagarna

Midsommar

Vi åker till Dalarna för att vara med om ett traditionellt midsommarfirande. Midsommar i Dalarna är en av årets riktiga höjdpunkter. Det är en glad och livad fest i ett sommarfagert landskap. Här är det sång och musik, spelmän i vackra folkdräkter och sommarsmyckade midsommarstänger. Vi gör en resa i Sverige när vårt avlånga land är som vackrast.

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1.: Hemorten–Mora

  Vår resa går norrut till Jönköping och vidare genom det vackra svenska sommarlandskapet. På lämpliga ställen stannar vi till för bensträckare. På kvällen är vi framme i Mora och checkar in på hotell Mora Parken. Vi avslutar dagen med gemensam middag på hotellet.

 • Dag 2.: Midsommarafton

  Stärkta av hotellets frukost besöker vi Zornmuseet som varit hem åt Anders Zorn och hans fru Emma. Anders Zorn var under förra sekelskiftet en av världens ledande konstnärer. Efter det intressanta besöket åker vi tillbaka till hotellet. Vi äter traditionell midsommarlunch på hotellet med sill och potatis innan vi på eftermiddagen åker ner till Leksand. Här är vi med om midsommarfirandet. Vi beskådar det fantastiska skådespelet när kyrkbåtarna lägger till. Kyrkbåtarna har med sig kransarna som ska pryda midsommarstången. Här är det spelmän, folkdräkter och kransar och en härlig midsommarstämning. Spelmännen tågar till Gropen och här reses den vackert smyckade midsommarstången till musik och glam. Vi stannar under några timmar och upplever det festliga arrangemanget.

  Midsommar
 • Dag 3.: Midsommardagen

  Dagen börjar med frukost på hotellet där efter beger vi oss ut på dagens utflykter. Strax utanför Mora ligger Nusnäs, byn som är känd för sin tillverkning av Dalahästar. Vi gör ett besök och får veta mer om den lilla dekorerade hästen som blivit en av de allra svenskaste symbolerna. Senare på eftermiddagen åker vi till Orsa där det traditionsenligt firas midsommar på midsommardagen. På kvällen är vi tillbaka i Mora och dagen avrundas med middag på hotellet.

  Dalarna
 • Dag 4.: Mora–Hemorten

  Efter frukost på hotellet tar vi plats i bussen för att åka söderut mot Skåne igen. Vi gör ett par pauser på vägen för att vi ska kunna köpa oss fika och lunch. Under kvällen är vi åter i våra hemorter och skiljs åt efter några trevliga dagar tillsammans.

Karta

Hotell

Mora Parken Hotel
Mora Parken Hotell & Konferenscenter
Mora Parken Hotel ligger vid Dalälven, 10 minuters promenad från Moras centrum. Det erbjuder kostnadsfri parkering samt en bastu, flera terrasser och en bowlingbana. Mora Parken Hotels rum har utsikt...