Dagsprogram

 • Dag 1.: Hemorten – Mora

  Vår resa går norrut till Jönköping och vidare genom det vackra svenska sommarlandskapet. På lämpliga ställen stannar vi till för bensträckare. På kvällen är vi framme i Mora och checkar in på hotell Mora Parken. Vi avslutar dagen med gemensam middag på hotellet.

 • Dag 2.: Midsommarafton

  Midsommaraftons förmiddag tillbringar vi i Mora, som ofta förknippas med konstnären Anders Zorn. Han blev internationellt känd inte minst för sina porträtt av nakna, frodiga dalkullor. Efter flera år utomlands återvände han och hustrun Emma Zorn till Mora och bosatte sig tillsammans på den säregna Zorngården, som Anders själv skapat. Vår guide visar oss runt och berättar mer. Efter det intressanta besöket åker vi till hotellet. Vi äter traditionell midsommarlunch på hotellet med sill och potatis innan vi på eftermiddagen åker ner till Leksand. Här är vi med om ett traditionellt midsommarfirande! Vi beskådar det fantastiska skådespelet när kyrkbåtarna lägger till. Kyrkbåtarna har med sig kransarna som ska pryda midsommarstången. Här är det spelmän, folkdräkter och kransar och en härlig midsommarstämning. Spelmännen tågar till Gropen och reser den vackert smyckade midsommarstången till musik och festlig stämning. Vi stannar under några timmar och upplever det festliga arrangemanget.

  Midsommar
 • Dag 3.: Midsommardagen

  Dagen börjar med frukost på hotellet där efter beger vi oss ut på dagens utflykter. Strax utanför Mora ligger Nusnäs, byn som är känd för sin tillverkning av Dalahästar. Vi gör ett besök och får veta mer om den lilla dekorerade hästen som blivit en av de allra svenskaste symbolerna. Senare på eftermiddagen åker vi till Orsa där det traditionsenligt firas midsommar på midsommardagen. På kvällen är vi tillbaka i Mora och dagen avrundas med middag på hotellet.

 • Dag 4.: Mora – Hemorten

  Efter frukost på hotellet tar vi plats i bussen för att åka söderut mot Skåne igen. Vi gör ett par pauser på vägen för att vi ska kunna köpa oss fika och lunch. Under kvällen är vi åter i våra hemorter igen. Det sägenomspunna Dalarna har återigen fått sätta sina spår i våra sinnen!