Skip to main content

Vinprovning i Burg med Lübecks julmarknad, 3 dagar

Julmarknad och vinprovning

Tre underbara dagar som innehåller både vinprovning, julmarknad i Lübeck och massor av tyskgemyt. En bra början på julen helt enkelt! Med vinprovning, julinspirerad trerättersmiddag och trubadur, som ger möjlighet till dans, blir det en stämningsfull vistelse på hotellet. Julmarknaden i Lübeck, som är vårt andra mål för denna resa, är vida känd och lockar tusentals besökare årligen. Med dekorationer, dofter och ljus inramas staden i härlig tysk julstämning. Under resans gång stannar vi på Nielesens Discount  eller på  Bordershop för shopping och möjlighet.

Läs mer om Lübecks julmarknad och ev restriktioner här.

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1.: Hemorten - Burg

  Under morgonen lämnar vi våra hemorter och påbörjar resan ner till Rödby där färjan tar oss över till Puttgarden. Här har vi nu möjlighet att på egen hand strosa runt inne i Burg en stund. På det charmiga lilla torget i centrala Burg finns det flera trevliga butiker, restauranger och uteserveringar som kan vara värda ett besök. Vi beger oss sedan vidare till välsorterade butiken Nielsens Discount för shopping. Här handlar vi till mycket förmånliga priser allehanda drycker, godis etc.

  Nöjda och glada med shoppingen checkar vi in på Gasthof Meetz, som ligger i den lilla byn Bannesdorf, några kilometer norr om Burg. Här samlas vi för en gemensam vinprovning och njuter av kvällens middag. Låt vinernas smak och doft vägleda er!

 • Dag 2.: Lübeck

  Efter frukost beger vi oss till Lübeck för att på egen hand njuta utav julmarknaden, en av norra Tysklands mest besökta julmarknader! Staden förknippas av många med marsipan. Julmarknaden breder ut sig i de centrala delarna av gamla stan. Här finns även sevärdheter som exempelvis Holstentor, Mariakyrkan och Heiligen-Geist hospitalet. Vi njuter utav julmarknad och shopping i varuhus och galleriror innan vi kör tillbaka till hotellet under eftermiddagen. Tycker man om marsipan får man inte missa att besöka Niedereggers Café. Här har man i anslutning till caféet en butik med mer än 300 olika specialiteter att välja mellan.

  På kvällen äter vi en god gemensam middag.

  Lübeck
 • Dag 3.: Burg - Hemorten


  Efter frukosten tar vi farväl av vårt hotell och beger oss in till Burg. Stopp på Nielsens Discount eller Bordershop. Vi får lite egen tid för lunch (Ingår ej i resans pris – vi väljer ur menyn vilken rätt som önskas dagen innan.) innan vi beger oss mot färjan till Danmark. Efter denna sköna minisemester når vi åter hemorterna under tidig kväll.

Karta

Hotell

Gasthof Meetz Bannesdorf
Gasthof Meetz, Bannesdorf
Gasthof Meetz Bannesdorf är ett pensionat i en lantlig miljö som erbjuder dig en lugn miljö med rena och rymliga rum. Samtliga rum är utrustade med dusch och toalett och sat-TV...