Skip to main content

Dalslands Kanal, 3 dagar

Upplev Dalsland på bästa tänkbara sätt med en klassisk kanalresa på Dalslands kanal. Kanalen ansedd som en av de vackraste vattenvägarna iEuropa! Att färdas på kanalen är ett äventyr och en naturupplevelse utöver det vanliga.

Fritextsökning

Dagsprogram

  • Dag 1.: Hemorten - Vänersborg

    Under morgonen kliver vi på bussen och kör norrut. Dagens första mål är Varberg. Vi skådar bland annat Varbergs fästning som är ifrån slutet av år 1200. Vi får sedan lite egen tid att upptäcka mysiga Varberg, passa på att äta en god lunch eller njut av en kaffe på en av uteserveringarna. Under eftermiddagen checkar vi in på trevliga Hotel Bohusgården i gemytliga Uddevalla. Kvällen avslutas med gemensam middag på hotellet.

  • Dag 2.: Dalslands Kanal

    Efter frukost är det dags för resans höjdpunkt, en åktur på Dalslands kanal. Mellan år 1864–1868 byggdes Dalslands kanal av den berömde kanal- och järnvägsingenjören Nils Ericson. Det var Ericson som kom på idén att bygga en akvedukt över lösa berg, stup och starka strömmar i Håverud för att ta sig vidare. I Håverud går vi ombord på kanalbåten som ska ta oss på en tre timmar lång naturupplevelse genom kanalen och på spegelblanka sjöar. På vår resa genom slussarna avnjuter vi en god lunch i kajutan innan det är dags att kliva i land igen. I Långbron byter vi färdmedel, vår buss tar oss till Halmens Hus beläget i Majberget i utkanten av Bengtsfors med en fantastisk utsikt över skogar och sjöar. Här får vi lära oss hur halm under lång tid använts i olika kulturer och berättelsen om varför halmen har fått så stor betydelse just i Dalsland. På eftermiddagen tar vi landsvägen tillbaka till Udevalla och äter en gemensam middag på hotellet.

  • Dag 3.: Vänersborg - Hemorten

    Det går fort när man har kul! När vi har intagit vår frukost checkar vi ut och kör på vackra sommarvägar söder ut mot hemorterna. På vägen passar vi på att göra ett besök på intressanta Lödöse museum. Tidig kväll skiljs vi åt efter en trevlig resa i ett ljuvligt Dalsland.

Karta

Hotell

Hotel Bohusgården, Uddevalla
Hotell Bohusgården ligger vid Byfjorden i Uddevalla och har ett spa- och hälsocenter. WiFi och parkering erbjuds utan extra kostnad. Alla rum har en TV. Rummen på Bohusgården Hotell har eget badrum oc...