Dagsprogram

 • Dag 1.: Hemorten - Legnica

  Äntligen på väg! Under morgonen stiger vi på bussen och tar oss på snabba vägar ner till färjan och sedan över till Tyskland. Vi når under kvällen Legnica och checkar in på Qubus Hotel Legnica. Här äter och sover vi gott i natt!

 • Dag 2.: Legnica – Wroclaw - Krakow

  Efter frukost lämnar vi Legnica och beger oss till Wroclaw, en polsk pärla beläget vid floden Oder. Vi gör en guidad stadsrundtur i staden som lades i ruiner efter Andra Världskriget men i dag är till stora delar restaurerade. Efter lunch tar vi farväl av Wroclaw och åker vidare till Krakow. För att bekanta oss med staden så gör vi en intressant stadsrundtur. Krakow är en elegant stad, känd för att vara landets vackraste. Mitt i Krakows gamla stad ligger Stora torget. Här finns Saluhallen, den äldsta stormarknaden i Polen där man kan köpa polskt hantverk. Runt torget finns många caféer, restauranger och uteserveringar. Efter rundturen checkar vi in på Hotel Campanile Krakow, här äter vi en god gemensam middag på kvällen.

  Legnica – Wroclaw - Krakow
 • Dag 3.: Krakow

  Vi äter frukost innan vi beger oss till Wieliczka Saltgruva för en guidad rundvisning. Gruvan är en av Polens största sevärdheter och skyddas av UNESCO. Denna fantastiska saltgruva användes av den tyska ockupationsmakten för förvaring av bland annat krigsmaterial. Vi lunchar på egen hand innan vi tar oss norrut och gör ett stopp i Oświęcim, där det hemska koncentrations- och förintelselägret Auschwitz-Birkenau är beläget. Lägret bestod av tre olika huvudläger och hit deporterades ca 1,3 miljoner människor under andra världskriget. Under besöket får vi en guidad tur av huvudlägret Auschwitz 1 samt Birkenau. Vi får en djupare insikt och bevis om en tid vi aldrig får glömma. Under kvällen äter vi en gemensam middag på hotellet.

  Krakow
 • Dag 4.: Krakow – Czestochowa – Warszawa

  När vi ätit frukost går färden vidare mot klostret Jasna Gora i industristaden Czestochowa. Hit vallfärdar flera miljoner pilgrimer årligen från hela världen för att tillbe Svarta Madonnan, den berömda Mariabilden. Efter besöket i Czestochowa tar vi plats i bussen för att åka vidare mot huvudstaden Warszawa. Under en guidad stadsrundtur ser vi både nya och gamla byggnader, bland annat Kulturpalatset, slottet, gamla staden och många andra fina byggnader. Under kvällen checkar vi in på Novotel Warszawa Centrum och intar en gemensam middag.

  Krakow – Czestochowa – Warszawa
 • Dag 5.: Warszawa – Stettin - Szczecin

  Efter en härlig frukost i huvudstaden fortsätter vi resan mot Szczecin. På vägen stannar vi till i halvmiljonstaden Poznan för lunchstopp. Vi avslutar sista dagen med att checka in på Radisson Blu Hotel där en trevlig middag och sköna sängar väntar.

  Warszawa – Stettin - Szczecin
 • Dag 6.: Stettin - Szczecin – Hemorten

  Efter frukost sätter vi oss bekvämt tillrätta i vår buss och påbörjar hemresan. Vi tar färjan över till Danmark och sedan rullar det snabbt på mot Öresundsbron. Vi återvänder till våra hemorter på kvällen med många upplevelser rikare.