Dagsprogram

 • Dag 1.: Hemorten - Bremen

  Under morgonen stiger vi på bussen och påbörjar äntligen vår långa semester. Via Öresundsbron och färjan Rödby–Puttgarden tar vi oss snabbt ner till Tyskland. Under kvällen tar vi in på vårt hotell. Kvällen avslutas med en gemensam middag på hotellet.

 • Dag 2.: Bremen - Luxemburg

  Efter frukost fortsätter resan söderut.Vi passerar flera stora tyska städer och kommer lite senare på eftermiddagen fram till Luxemburg – ett av Europas minsta länder. Vi checkar in på vårt hotell och avslutar kvällen med middag.

 • Dag 3.: Luxemburg - Chaponny

  Dagen börjar med frukost och avslutas på ett franskt hotell med en trevlig gemensam middag.

 • Dag 4.: Chaponnay - Barcelona

  På morgonen lämnar vi Frankrike och fortsätter mot universitetsstaden Montpellier, där vi möter Medelhavet. Vi passerar den spanska gränsen strax söder om Perpignan och har därifrån endast ett par timmar till Barcelona. En fantastisk stad som har allt – strand, hav, vackra parker, spännande museer och sevärdheter vart man än vänder blicken. Vi checkar in på Hotel Cristal Palace i Barcelona. Kvällen avslutas med en gemensam middag.

 • Dag 5.: Barcelona - Alicante

  Efter frukost stiger vi på bussen och reser längsmed den vackra kusten med sina enorma fruktodlingar och på vissa ställen kan vi till och med skymta det klarblå Medelhavet. Tidig kväll är vi framme i Alicante. Efter att vi checkat in på Eurostars Lucentum väntar en god middag.

 • Dag 6.: Alicante - Almunecar

  När vi ätit frukost sätter vi kurs mot vårt mål – Almunecar! Senare under eftermiddagen kommer vi fram till vårt paradis. Idylliska Almunecar, en av de platser som har flest soltimmar i Europa. Vi checkar in på Hotel Helios som ligger direkt på den vackra strandpromenaden. Det är inte utan anledning som kuststräckan Costa del Sol kallas för ”Costa Tropical”. Vi gör oss hemmastadda i våra fina rum och avslutar kvällen med middag.

 • Dag 7- 25.: Almunecar

  De första dagarna kopplar vi av och passar på att bekanta oss med denna vackra kuststad och dess härliga spanska atmosfär. Här har vi nära till allt! Vi bor bekvämt på trivsamma Hotel Helios beläget vid strandpromenaden San Cristobal. Alla rum har dusch/ bad, wc, satellit-tv, luftkonditionering, centralvärme. Rum med havsutsikt och balkong kan bokas mot tillägg. Vi börjar våra dagar med en god frukost och avslutar med en gemensam middag på kvällen. Första dagen gör vi tillsammans med vår guide en intressant rundtur i staden och även en tur till den gamla borgen.

  Krydda din resa med något utav följande arrangemang:
  Om det finns tillräckligt med intresse anordnar guiden även fler utflykter på plats. (ingår ej i resans pris). Utflykterna bokas och betalas på plats.

  Nerja
  Under vår vistelse kommer vi en av dagarna att göra ett besök i grannstaden Nerja och ett stopp på Balcon de Europa, klippan som har en storslagen utsikt över Medelhavet och bergen.

  Alhambra och Gibraltar
  Ett måste när man är i regionen är ett besök vid Alhambra, och dit styr vi för de som önskar kosan en av dagarna. Alhambra är ett mytomspunnet borg- och palatsområde beläget på en höjd i staden Granada. Det var det sista av de moriska fästena i Spanien som höll stånd mot kristenheten och det är känt för sin unika arkitektur. Tillsammans med den närbelägna trädgårdsanläggningen Generalife, som vi också ska besöka, sattes Alhambra upp på UNESCOs världsarvslista 1984. En annan utflykt går till Gibraltarklippan som ligger i det brittiska territoriet Gibraltar med sitt strategiska läge precis vid inloppet till Medelhavet, bara några kilometer från Afrikas kust. Den massiva kalkstensklippan är inte bara ett ståtligt landmärke utan även hem för de berömda tama aporna som gärna stjäl en matbit eller två om du ger dem chansen.

  Frigiliana
  Vi besöker också en av Andalusiens vackraste byar, Frigiliana, beläget högt ovanför Nerja. Vi njuter av den vackra omgivningen med vita hus, balkonger som flödar av blomsterprakt, smala gränder och handlagda
  gator i vackra mönster. Från utsiktsplatsen ”mirador” har vi en fantastisk vy över fruktodlingarna och kusten.

 • Dag 26.: Almunecar - Madrid

  Veckorna går snabbt och det är dags att lämna Almunecar för denna gång. Även hemresan lockar med många intressanta stopp och övernattningar. Vi ser snart bergskedjan Sierra Nevada med staden Granada i förgrunden. Vi tar oss vidare över La Manchas, vidsträckta högslätter, till Valdeñas silvergrå rader av tusentals och åter tusentals olivträd. Vi fortsätter till Madrid där vi tar in på Hotel Ganivet för en natts god sömn och middag.

 • Dag 27.: Madrid - Bordeaux

  Vi lämnar efter frukost den spanska huvudstaden och åker norrut genom vinområdet Rioja och staden Burgos. Vi passerar den västra sidan av Pyrenéerna innan vi når det franska låglandet till Bordeaux, känt för sina utmärkta viner. Efter att vi checkat in på vårt hotell väntar en gemensam middag.

 • Dag 28.: Bordeaux - Compiegne

  Vi äter frukost och stiger sedan på bussen för vidare färd mot Tours och vidare längs Loirdalen, förbi Orléans. Tidig kväll kommer vi fram till nattens hotell i Compiegne. Kvällen avslutas med middag.

 • Dag 29.: Compiegne - Hamm

  När vi ätit en stärkande frukost stiger vi på bussen och kör mot den franska huvudstaden. Här finns många intressanta sevärdheter. Kvällen avslutas med middag.

 • Dag 30.: Hamm - Hemorten

  När vi har avnjutit en god frukost stiger vi på bussen för resans sista etapp. Vi passerar flera tyska städer innan vi når färjan i Puttgarden. Innan vi rullar ombord på färjan passar vi på att stanna för lite shopping. Under kvällen når vi åter
  hemorterna och skiljs åt med nya fina minnen i bagage.