Skip to main content

Stora Sverigeresan, 9 dagar

En rundresa i vårt fantastiska Sverige där vi upplever rik kulturhistoria och några av landets mest intressanta besöksmål. Exotiska Lappland, UNESCOskyddade Höga kusten och legendariska Inlandsbanan tar oss med på upplevelser vi inte trodde var möjliga att finna i vårt eget land. Dalarnas kulturbygd och oöverträffade naturscenerier förkroppsligar drömmen om Sverige. En resa i ett sommarvackert Sverige!

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1.: Hemorten – Stockholm

  Efter tagit plats i vår bekväma buss påbörjas vårt nordsvenska äventyr. Resans första övernattning blir i huvudstaden. Vi checkar vi in på Scandic Kungens Kurva. På kvällen avnjuter vi en god middag.

  Hemorten – Stockholm
 • Dag 2.: Stockholm – Örnsköldsvik

  Efter en god hotellfrukost fortsätter vi vår resa mot norra Sverige och Örnsköldsvik. Vägen följer Bottenhavets kust och emellanåt öppnar sig vackra vyer över vattnet. I Örnsköldsvik checkar vi in på vårt hotell och avslutar dagen med en gemensam middag.

 • Dag 3.: Örnsköldsvik – Ulvön – Örnsköldsvik

  Vi vaknar upp i den vackra kuststaden och njuter av en god frukost. Därefter sätter vi oss i bussen för en kort resa till Ullånger där vi sedan går på båten som tar oss ut till Ulvön. Ulvön ligger i Örnsköldsviks skärgård, i hjärtat av Höga Kusten. Ön är mest känd för surströmmingen som tillverkats på ön i över hundra år. I den vackra skärgårdsmiljön finns restauranger, affärer och många gamla fina byggnader. Vi tillbringar några timmar på ön och tittar på bland annat Ulvö kapell som är Norrlands äldsta bevarande träbyggnad. Det blir även tid för lunch. Under eftermiddagen tar vi båten tillbaka till Ullånger. Vi får några timmar fritt att upptäcka vackra Örnsköldsvik innan vi åter träffas på kvällen för en gemensam middag på hotellet.

  Örnsköldsvik – Ulvön – Örnsköldsvik
 • Dag 4.: Örnsköldsvik – Arvidsjaur

  Efter frukost beger vi oss ännu längre norrut. Vi åker längs kusten och passerar bland annat Umeå och Skellefteå för att till slut nå dagens mål, Arvidsjaur i Lappland. Ursprungligen var Arvidsjaur en sameby som på 1600-talet utvecklades till samhälle. Här besöker vi Båtsuoj Samecenter som skildrar samernas livsstil i autentisk miljö. Vi provar på samiska läckerheter som torkat renkött samt dricker kaffe vid kåtans sprakande eld. En fängslande inblick i en för de flesta okänd värld! Väl tillbaka i Arvidsjaur tar vi in på trevliga Hotel Laponia. Gemensam middag på hotellet.

 • Dag 5.: Arvidsjaur – Östersund

  Efter en god frukost lämnar vi Arvidsjaur bakom oss. Idag ska vi göra en minnesvärd färd med Inlandsbanan. Järnvägslinjen stod färdig år 1937 och sträcker sig 130 mil, från Kristinehamn i söder till Gällivare i norr. Resan med rälsbuss ger både avkoppling och upplevelser! Vi njuter av orörd vildmark på en färd som vi sent ska glömma! Efter några timmars resa når vi Vilhelmina där vår buss väntar för att ta oss vidare till Östersund. Här checkar vi in på Hotell Östersund och intar en trevlig gemensam middag.

  Arvidsjaur – Östersund
 • Dag 6.: Östersund – Falun

  När vi intagit en god hotellfrukost är det dags att lämna Östersund. Vi rullar söderut genom den jämtländska vildmarken och tar sikte på Carl Larsson gården, som ligger strax utanför Falun. Här inspireras besökare från hela världen av konstnärsparet Carl och Karins stilsäkra och tidlösa inredning. Efter det intressanta besöket åker vi vidare till Falun där vi installerar oss på Scandic Lugnet Falun och äter en gemensam middag innan sköna sängar lockar.

 • Dag 7.: Falun – Nusnäs – Mora – Falun

  Stärkta av hotellets frukost ger vi oss iväg på en trevlig utflykt! Vi besöker Nils Olssons Hemslöjd i Nusnäs. Dalahästar började snidas på 1600-talet och var till början en leksak. På 1800-talet började de målas i traditionell dekor. Vi gör även ett besök på Zorngården som varit hem åt Anders Zorn och hans fru Emma. Anders Zorn var under förra sekelskiftet en av världens ledande konstnärer. I rummen blandades konst och konsthantverk från olika håll med kurbits och dalatradition – vävda tapeter, antika marmorskulpturer, målningar av äldre mästare och möbler som Zorn själv designat. På Zornmuseet kan vi njuta av akvareller, oljemålningar, skulpturer och etsningar. På eftermiddagen återvänder vi till vårt hotell och avnjuter en gemensam middag på kvällen.

  Dalarna
 • Dag 8.: Falun – Uppsala – Stockholm

  När vi intagit en välsmakande frukost går dagens färd mot lärdomsstaden Uppsala. Idag ska vi få en guidad rundtur i Nordens största katedral, Uppsala Domkyrka! Vi besöker även domkyrkomuseets skattkammare i det norra tornet med en av Europas finaste samlingar av medeltida kyrkotextil. Efter ett besök i Uppsala beger vi oss vidare till Stockholm. Under eftermiddagen får vi en guidad stadsrundtur i huvudstaden, vi får se de viktigaste sevärdheterna innan vi checkar in på Scandic Kungens Kurva och äter en sista god måltid tillsammans.

  Falun – Uppsala – Stockholm
 • Dag 9.: Stockholm – Hemorten

  Vi lämnar Stockholm efter att ha ätit en stärkande frukost och åker sedan söderut mot våra hemorter. På kvällen säger vi hejdå med många fina minnen i bagaget efter en fantastisk Sverigeresa!

Karta

Avgångar & priser

AvresaTransportDestinationLediga platserFrån pris per person
2021-07-30BussStora Sverigeresa, 9 dagarMer än 810 995:-Boka

Hotell

Hotel Laponia, Arvidsjaur
Laponia Hotell & Konferens ligger i det natursköna området Arvidsjaur i Lappland och erbjuder rum och sviter med platt-TV och gratis WiFi. De fräscha rummen på Hotell Laponia har eget badrum, kylskåp...
Hotell Östersund, Östersund
Hotell Östersund ligger 5 minuters promenad från Östersunds centralstation och erbjuder gratis WiFi och fri parkering. Rummen har en platt-tv med satellitkanaler, och du bor bara 1 minuts promenad frå...
Scandic Kungens Kurva, Stockholm
Detta hotell går i varma färger med möbler i nordisk stil. Som gäst har du kostnadsfri tillgång till pool, bastu och gym. Barnen kommer att uppskatta hotellets lekrum med spel och leksaker. Gratis wif...
Scandic Lugnet Falun, Falun
Detta lugnt belägna hotell ligger bara 10 minuters promenad från centrala Falun. Hotellet har en populär restaurang, en bowlinghall och relaxavdelning med bastu, pool och gym. De ljusa rummen på Hotel...
Scandic Ornskoldsvik
Scandic Örnsköldsvik, Örnsköldsvik
Detta hotell ligger bara 2 km från centrala Örnsköldsvik, Paradisbadet och Fjällräven Center. Gästerna får gratis tillgång till gym, pool och bastu. Scandic Örnsköldsvik erbjuder gästerna en kostnadsf...