Dagsprogram

 • Dag 1.: Hemorten – Stockholm

  Efter tagit plats i vår bekväma buss påbörjas vårt nordsvenska äventyr. Resans första övernattning blir i huvudstaden. Vi checkar in på Scandic Kungens Kurva. På kvällen avnjuter vi en god middag.

  Hemorten – Stockholm
 • Dag 2.: Stockholm – Örnsköldsvik

  Efter en frukost fortsätter vi vår resa mot norra Sverige och Örnsköldsvik. Vägen följer Bottenhavets kust och emellanåt öppnar sig vackra vyer över vattnet. Vi tar in på hotell Scandic Örnsköldsvik och avslutar med middag.

 • Dag 3.: Örnsköldsvik – Ulvön – Örnsköldsvik

  Efter frukost sätter vi oss i bussen för en kort resa till Ullånger. Där stiger vi på båten till Ulvön beläget i hjärtat av Höga Kusten. Ön är mest känd för surströmming. I den vackra skärgårdsmiljön finns restauranger, affärer och många gamla fina byggnader. Vi tillbringar några timmar på ön och under eftermiddagen tar vi båten tillbaka till Ullånger. Vi får lite egen tid att fritt upptäcka Örnsköldsvik innan vi åter träffas på kvällen för en gemensam middag.

  Örnsköldsvik – Ulvön – Örnsköldsvik
 • Dag 4.: Örnsköldsvik – Arvidsjaur

  Efter frukost beger vi oss till dagens mål, Arvidsjaur i Lappland. Ursprungligen var Arvidsjaur en sameby som på 1600-talet utvecklades till samhälle. Här besöker vi Båtsuoj Samecenter som skildrar samernas livsstil i autentisk miljö. Vi provar på samiska läckerheter som torkat renkött samt dricker kaffe vid kåtans sprakande eld. En fängslande inblick i en för de flesta okänd värld! Väl tillbaka i Arvidsjaur tar vi in på trevliga Hotel Laponia. Gemensam middag på hotellet.

 • Dag 5.: Arvidsjaur – Östersund

  Efter frukost lämnar vi Arvidsjaur. Idag ska vi göra en minnesvärd färd med Inlandsbanan. Järnvägslinjen stod färdig år 1937 och sträcker sig 130 mil. Resan med rälsbuss ger både avkoppling och upplevelser! Efter några timmars resa når vi Vilhelmina där vår buss väntar för att ta oss vidare till Östersund. Här checkar vi in på Hotell Östersund och intar en trevlig gemensam middag.

  Arvidsjaur – Östersund
 • Dag 6.: Östersund – Borlänge

  När vi intagit en god hotellfrukost är det dags att lämna Östersund. Vi rullar söderut genom den jämtländska vildmarken och tar sikte på Carl Larsson gården, som ligger strax utanför Falun. Här inspireras besökare från hela världen av konstnärsparet Carl och Karins stilsäkra och tidlösa inredning. Efter det intressanta besöket åker vi vidare till Borlänge där vi installerar oss på Scandic Borlänge City och äter en gemensam middag innan sköna sängar lockar.

 • Dag 7.: Borlänge – Nusnäs – Mora – Borlänge

  Efter frukost ger vi oss iväg på en trevlig utflykt! Vi besöker Nils Olssons Hemslöjd i Nusnäs. Dalahästar började snidas på 1600-talet och var till början en leksak. På 1800-talet började de målas i traditionell dekor. Vi gör även ett besök på forngården som varit hem åt Anders Zorn och hans fru Emma. Anders Zorn var under förra sekelskiftet en av världens ledande konstnärer. På Zornmuseet kan vi njuta av akvareller, oljemålningar, skulpturer och etsningar. På eftermiddagen återvänder vi till vårt hotell och avnjuter en gemensam middag på kvällen.

  Dalarna
 • Dag 8.: Borlänge – Uppsala – Stockholm

  När vi ätit frukost går dagens färd mot lärdomsstaden Uppsala. Idag ska vi få en guidad rundtur i Nordens största katedral, Uppsala Domkyrka! Vi besöker även Domkyrkomuseets skattkammare i det norra tornet med en av Europas finaste samlingar av medeltida kyrkotextil. Efter ett besök i Uppsala beger vi oss vidare till Stockholm. Under eftermiddagen gör vi en stadsrundtur i huvudstaden, innan vi checkar in på Scandic Kungens Kurva och äter en sista god måltid tillsammans.

  Borlänge – Uppsala – Stockholm
 • Dag 9.: Stockholm – Hemorten

  Vi lämnar Stockholm efter att ha ätit en stärkande frukost och åker sedan söderut mot våra hemorter. På kvällen säger vi hejdå med många fina minnen i bagaget efter en fantastisk Sverigeresa!