Skip to main content

Jokkmokks marknad med Ishotellet 2022, 7 dagar

Jokkmokk

Många har säkert drömt om att uppleva vårt nordligaste landskap vintertid. Det är magiskt att komma upp till polcirkeln vintertid, att få uppleva norrskenet, den torra kylan och vandra runt på Jokkmokks Marknad. Här finns samekultur med fantastiskt hantverk, väldoftande mat samt en renrajd, som dagligen går genom marknaden. Under resan besöker vi förutom den livliga vintermarknaden i Jokkmokk även Sveriges mest kända whiskydestilleri, Mackmyra, och det sagolika Ishotellet i Jukkasjärvi. Ishotellet kan inte beskrivas, det måste upplevas! Det är vi nog rörande ense om. Unna dig en kulturell och äventyrlig resa upp till hjärtat av Sameland - ett minne för livet!

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1.: Hemorten - Söderhamn

  När alla är ombord lämnar vi hemorterna bakom oss och färdas norrut. På kvällen når vi Söderhamn, där vi övernattar på First Hotell Statt och äter en god middag.

 • Dag 2.: Söderhamn - Luleå

  Efter frukost bär det åter iväg längs med Höga Kusten. Färden går via björkarnas stad Umeå, innan vi når vårt hotell i Luleå, där Elite Stadshotellet väntar med sköna sängar och en god middag.

 • Dag 3.: Luleå - Gällivare

  Efter frukost ger vi oss av mot dagens höjdpunkt, Jokkmokks Marknad. Marknaden, som funnits sedan över 400 år tillbaka, lockar mer än 40 000 besökare varje år. Här finns allt! Det samiska inslaget med dess kultur och tradition, konst, slöjd och musik. Kända samiska hantverkare ställer ut sina alster, renrajden är en årligen återkommande kulturhändelse liksom provsmakning av olika delikatesser, bildspel och mycket annat. Framåt kvällen når vi Gällivare och vårt Grand Hotel Lapland. Under kvällen serveras middag. Passa på att ta en promenad och upplev polarmörkret och - om du har tur -det vackra och mytomspunna norrskenet.

 • Dag 4.: Gällivare - Luleå

  När vi avnjutit frukosten, beger vi oss till en av resans mest intressanta besök, det världsberömda Ishotellet i Jukkasjärvi. Vi gör en rundvandring och äter lunch i den fantastiska miljön - helt unik eftersom den smälter till våren! Ishotellet har satt
  Jukkasjärvi på kartan och lockar årligen många turister med fantastiska skulpturer och rum gjorda av ren is från älven. Vi kör även bort till den omtalade kyrkan för att tillsammans med en guide visas runt. Sen eftermiddag ger vi oss av mot vårt Elite Stadshotellet i Luleå, där middag väntar.

  Jokkmokk
 • Dag 5.: Luleå - Sundsvall

  Efter frukost reser vi söderut. På lämpliga platser gör vi stopp för fika, lunch och bensträckare. När vi kommer till vårt hotell i Sundsvall, First Hotel Strand, blir vi serverade en god middag.

 • Dag 6.: Sundsvall - Västerås

  Efter frukost fortsätter vi vår resa söderut och gör ett stopp i Gävle. Här ligger det gamla järnbruket Mackmyra whiskyby, där man idag framställer sin välkända whisky. Vi gör en rundvandring på området och hinner med en fika i caféet. På kvällen checkar vi in på vårt Scandic Hotel i Västerås. Här äter vi resans sista middag.

 • Dag 7.: Västerås - Hemorten

  Efter frukost är det dags för resans sista etapp. Vi har under denna magnifika resa fått se mycket av vårt vackra land, passerat älvar och myrar och kört genom mäktiga skogar och vackra trakter. Under eftermiddagen når vi åter våra hemorter efter en innehållsrik resa med många fina minnen i bagaget.

Karta

Hotell

Scandic Vasteras
Scandic, Västerås
Detta hotell ligger bara 500 meter från motorväg E18 och 3 minuters bilresa från centrala Västerås. Hotellet erbjuder gratis WiFi samt fri tillgång till bastu och gym. Alla rum på Scandic Västerås har...