Skip to main content

Normandie, 7 dagar

Hela kusten är som ett stort minnesmärke och museum med historiskt intressanta platser, monument och krigskyrkogårdar. Pegasus Bridge, Arromanches och Point du Hoc är bara några. Till detta kommer den magnifika klosterborgen Monte Saint Michel med det spännande tidvattnet och underbara utsikten. Vi smakar naturligtvis också regionens ädla droppar, Calvados. Välkommen till Normandie!

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1.: Hemorten - Bochum

  Via Öresundsförbindelsen och de danska öarna åker vi mot Rödby där vi tar färjan över till Puttgarden. Efter den korta överfarten fortsätter vi över ön Fehmarn, förbi Hamburg och vidare åt sydväst till Bochum där middag och övernattning väntar på Mercure Hotel Bochum City.

 • Dag 2.: Bochum - Caen

  I dag har vi en lång men intressant dagsetapp framför oss. Vi börjar med att ta oss förbi det myllrande Ruhrområdet med alla sina städer innan vi åker över gränsen in i Belgien. Framåt eftermiddagen kör vi parallellt med den engelska kanalen på snabba motorvägar söderut in i Normandie. På vägen till Caen passar vi på att göra ett stopp vid Pegasus bron. Vi ser den gamla bron som fylld med kulhål och märken från striderna blivit ett utställnings monument i den intilliggande parken och ersatts av en ny bro sedan flera år tillbaka. Vi når Wilhelm Erövrarens stad, här bor vi fyra nätter på Hotel Campanile Caen Centre Gare. Med sitt läge mitt i Normandie är det en perfekt utgångspunkt för utflykter i området. Vi avslutar dagarna med gemensam middag på hotellet.

 • Dag 3-5.: Normandie

  VI har nu tre innehållsrika dagar i det historiskt mycket intressanta Normandie. Vi Caenbörjar dagarna med frukost och beger oss sedan ut på trevliga utfärder. Kvällarna avslutas med gemensam middagar.
  En dag ägnar vi helt åt landstigningen den 6 juni 1944. Vi börjar då med ett besök i Sainte-Mere-Eglise där de amerikanska fallskärmstrupperna landade. Mest känd av dem har John Steele blivit då han fastnade i kyrktornet och bara fick titta på när de stred under honom. Färden går sedan via den av tyskarna hårt befästa klippan Point du Hoc till Colleville-Sur-Mer där man upprättat en kyrkogård till minne av de amerikanska soldater som dog i Europa under andra världskriget. Med en fantastisk utsikt över kusten står de över 9 000 vita korsen över stupade amerikaner uppradade Vi tar oss härefter ner till stranden och den charmiga staden Arromanches. Här tillbringar vi resten av dagen och gör bland annat ett besök på D.DAY museet för att få reda på mer om vad som hände vid landstigningen just denna dag. Vi befinner oss nu i den del av Normandie som heter Calvados och då måste man ju prova drycken som är en destillerad äppelcider (den kan även innehålla päron) och som blivit ursprungsskyddad i Normandie. Vi gör ett besök på Distillerie Busnel, för att få reda på mer om denna goda dryck. Vi kör vidare till Honfleur för att skåda den magnifika Pont de Normandie bron som i en hög båge sträcker sig över floden Seine.Vi reser sedan mot sydväst till kusten med Europas största tidvattenskillnad. Här ser vi den majestätiska klosterborgen Le Mont Saint Michel som är en av Frankrikes största sevärdheter. Här är man helt beroende av lågvattnet för att man ska kunna ta sig ut till klipp ön. Orkar man vandra ändra upp till toppen utlovas en magnifik utsikt men det gäller att vara tillbaka vid bussen igen innan högvattnet kommer annars är man fast ute på ön.

  Normandie
 • Dag 6.: Cean - Remscheid

  Efter några härliga, gripande och oförglömliga dagar i Normandie är det dags att ta farväl och åter bege sig österut. Vi reser genom det område som handelsmännen brukade bedriva sin handel i och som ofta plundrades av vikingarna på 800-talet. Det var när man bestämde sig för att byta sida och istället ta över och skydda området som det fick sitt namn Normandie. Vi fortsätter genom Belgien till Tyskland och staden Remscheid där middag och övernattning väntar på hotel Essential by Dorint Remscheid.

 • Dag 7.: Remscheid - Hemorten

  När vi avnjutit frukosten fortsätter vi vår färd genom Tyskland upp till Puttgarden där vi tar färjan till Rödby. Nu återstår det bara att ta sig över bron till våra orter i Skåne och att säga på återseende – au revoir!

Hotell

Hotel Campanile Caen-Center Gare, Caen
Campanile Caen Centre Gare ligger nära Caen tågstation och stadens historiska centrum, bredvid Orne-kajen och hamnen. Campanile Caen Centre Gare har totalrenoverats och är helt luftkonditionerat. Hote...
Mercure Hotel Bochum City, Bochum
Detta 4-stjärniga hotell i Bochum erbjuder moderna rum, en internationell restaurang och bastuavdelning. Till centralstationen och shoppingkvarteren är det knappt 200 meter. Alla rum på Mercure Hotel...