Dagsprogram

 • Dag 1.: Hemorten–Nürnberg

  Äntligen är vi på väg! Dagen tillbringar vi till stor del i bussen för att så fort som möjligt komma ner till soliga Kroatien. Via färjeöverfart mellan Danmark-Tyskland och flera stopp på vägen kommer vi så småningom fram till staden Nürnberg i Tyskland. Här stannar vi för natten och ser till att få oss en välsmakande middag och en god natts sömn på Arvena Park Hotel.

 • Dag 2.: Nürnberg–Porec

  Efter frukost fortsätter vi ner mot den kroatiska gränsen och under kvällen når vi underbart sköna Porec. När vi checkat in på fina Valamar Crystal Hotel, är det bara att koppla av och njuta. På Valamar Crystal spenderar du bekväma dagar i det sköna poolområdet som innefattar pool, barnpool, solstolar, parasoll och en snack-/poolbar. Ett stenkast nedanför poolområdet väntar klapperstenstranden och det härliga Adriatiska havet. Rum med balkong kan bokas mot tillägg.

  Valmar
 • Dag 3 - Dag 8.: Porec

  Samtliga dagar börjar med frukost. Nu har vi sex ljuvliga dagar att utforska och njuta av den charmiga orten Porec. Centrum når vi enkelt med en 20 minuters promenad eller med ett minitåg, som smidigt tar oss till centrum och tillbaka. Porec är en charmig medeltidsstad med historia som sträcker sig flera tusen år tillbaka i tiden. Här njuter vi av en välbevarad stadskärna med vackra byggnader, mysiga torg och trånga gränder. Det italienska inflytandet i språk, mat och arkitektur är lika tydligt här som överallt annars på Istrien. Från den genuina hamnen går båten över till Venedig och utflyktsbåtar tar oss ut till havs med strandhugg för sol och bad. Seglingen bjuder på fantastiska naturscenerier och vackra vyer över land. På kvällarna tar nattlivet över. Barer, restauranger, nattklubbar och livemusik – här finns nöjen för alla smaker. Under kvällarna äter vi middag på hotellet.

  Utflykter som erbjuds under resa men ingår ej i resans pris

  Krydda din resa med något av följande arrangemang:
  Utflykterna bokas och betalas på plats.

  Marknaden Rovinj:
  En av dagarna får ni möjlighet att åka med till den närliggande byn Rovinj och gör ett besök på dess intressanta marknad. (halvdag)

  Båttur till Venedig:
  Följ med till Italien och vackra Venedig. Vi gör en dagstur med båten från Porec som tar oss till den spännande staden Venedig. Vi har ett par timmar på oss att på egen hand att bekanta oss med denna annorlunda stad. (Heldag)

  Kroatien
 • Dag 9.: Porec–Kassel

  Efter en skön vecka i medelhavsklimat packar vi våra väskor för att resa hemåt. Vi hinner så långt som till den tyska staden Kassel innan det är tid att stanna för en god middag och sköna sängar på Wyndham Garden Kassel.

 • Dag 10.: Kassel–Hemorten

  Väl utvilade stiger vi ombord på bussen och kör snabbt den sista sträckan genom
  Tyskland. Om tid ges stannar vi för lite shopping innan vi rullar ombord på färjan som tar oss till Danmark. Framåt kvällen når vi svensk mark. En härlig resa är nu till ända.