Prag - mat, öl och kultur, 6 dagar
.jpg)
Under vår vistelse i Prag får vi en unik möjlighet att utforska stadens mångfacetterade charm. Känd som "De hundra spirornas stad", är Prag en skattkista av imponerande kyrkor, kloster och palats som ger staden en magisk atmosfär, särskilt när mörkret sänker sig och fasaderna badar i ljus. Vi kommer att nästla oss genom de livliga gatorna, provsmaka det skummande tjeckiska ölet och njuta av läckerheterna i den lokala maten, allt medan vi dyker ner i stadens fascinerande historia. Prag lovar att bli en oförglömlig upplevelse som sätter klorna i oss med sin unika skönhet och rika kultur.
Dagsprogram
Dag 1.: Hemorten – Berlin
Vi lämnar Sverige under morgonen och tar vägen via Öresundsbron och färjan över till Tyskland. Vi checkar in på Van der Valk Hotel Berlin och avslutar med en gemensam middag och en god natts sömn.
Dag 2.: Berlin - Prag
Efter en härlig frukost beger vi oss vidare till Prag. Tillsammans med vår guide får vi upptäcka vackert dekorerade husfasader, kullerstensgator, vindlande gränder och pampiga kyrkor, som inger en känsla av att förflyttads tillbaka en tid långt från vår egen. Idag minner många av stadens vackraste palats och torg om Prags storhetstid på 1600-talet. De vackra historiska byggnaderna bildar en kuliss till en modern storstad med allt vad det innebär. Vi har sedan ett par timmar att på egen hand bekanta oss med staden innan vi checkar in på Pentahotel Prague. Vi äter en trevlig gemensam middag på hotellet.
Dag 3.: Prag
Efter en härlig frukost har du dagen till eget förfogande att upptäcka Prags magi. Besöka butiker, ta en fika på en vacker uteservering eller bara njut av dess vackra omgivningar och sevärdigheter. Under eftermiddagen samlas vi för att "smaka på Tjeckien" - en fröjd för både öga och gom!
Dag 4.: Prag
Vi startar dagen med frukost innan vi ger oss ut på egna strövtåg. Under kvällen samlas vi för ett besök på Chateau Melnik. Vingården Château Mělník äger totalt 23,43 hektar vingårdar med en produktion på 30 000 - 40 000 flaskor per år. Källarlokalens yta är 1500 m2 och går tillbaka till 1000- och 1300-talen. Det finns fat som är 100 – 200 år gamla, som endast används för dekoration, för att skapa en atmosfär och för att föreställa sig hur slottets vingård och källare en gång såg ut. Tillsammans med vår guide får vi ett intressant besök och även provning av 6 sorters viner. Vi avslutar kvällen med en gemensam 3-rätters folkloremiddag på U Marcanu.
Dag 5.: Prag – Halle
Vi startar dagen med frukost innan vi reser i väg mot Halle där vi checkar in på H+ Hotel Leipzig-Halle. Vi avslutar med en gemensam middag på hotellet.
Dag 6.: Halle - Hemorten
Efter frukost går vår resa mot gränsen till Tyskland. Vi stannar för shopping innan vi rullar ombord på färjan som tar oss över till Danmark. Under kvällen når vi åter våra hemorter med nya minnen i bagaget.