Skip to main content

Bremen Oktoberfest, 4 dagar

Oktoberfesten som egentligen heter Bremer Freimarkt är Tysklands äldsta folkfest med över 950 år på nacken. Namnet Freimarkt betyder att handelsresande förr kunde bjuda ut sina varor helt fritt under marknaden. Idag ligger fokus snarare på fest och underhållning än på kommers. I det stora öltältet på Bürgerweide råder Gemütlichkeit med underhållning, god mat och öl från hela Tyskland. Hela Bremen är i feststämning och vi bor mitt i händelsernas centrum.

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1.: Hemorten – Bremen

  På morgonen hämtar vi upp samtliga resenärer och ställer färden mot Tyskland och Bremen. Under eftermiddagen anländer vi till Bremen och fina Dorint City - Hotel Bremen. Mot kvällen höjs stämningen på Bremer Freimarkt, nöjesfältet ligger vid Hauptbahnhof och har flera mat- och dryckesbodar och öltält såklart!

 • Dag 2-3.: Bremen

  Dessa dagar är till för att njuta av allt Bremen och Bremens Oktoberfest har att erbjuda. Spendera dagarna med att utforska Bremen, kanske ett besök i Bremens äldsta kvarter lockar. Schnoor-kvarteren är fulla av mysiga gränder, restauranger och butiker. Bremen! I stadens centrum finns ett stort shoppingutbud med flera av de stora tyska varuhuskedjorna representerade. Mot kvällen är det kanske dags att återigen uppleva den härliga stämningen i öltälten. På Bürgerweide nära vårt hotell slår man upp ett jättetivoli med försäljning av allt tänkbart godis, mat och dryck. Givetvis finns här också fest-tält, där man serverar olika varianter av klassisk tysk mat och öl i stora krus. För de som önskar roa sig finns här verkligen möjlighet att delta i den stora tyska folkfesten.

  Bremen
 • Dag 4.: Bremen – Hemorten

  Efter en god frukost är det dags att ta farväl av Bremen för den här gången. Om tid ges stannar vi för shopping till bra priser innan vi rullar ombord på färjan som tar oss över till Danmark. På kvällen säger vi hejdå på våra hemorter – med många trevliga minnen i bagaget!

Karta

Avgångar & priser

AvresaTransportDestinationLediga platserFrån pris per person
2021-10-21BussBremen Oktoberfest, 4 dagarMer än 83 995:-Boka