Dagsprogram

 • Dag 1.: Hemorten – Fredrikshamn

  Vi ger oss av tidig morgon mot vårt broderland i väst, för att njuta av den nordiska sommaren. Via Öresundsbron passerar vi sundet och kör genom Själland upp till mellersta delen av Jylland. Vidare går färden mot Fredrikshamn där vi gör oss hemmastadda på Hotel Jutlandia. Vi bekantar oss med den charmiga staden och avnjuter en god middag på hotellet.

 • Dag 2.: Fredrikshamn – Skagen – Fredrikshamn

  Efter frukost gör vi oss redo för en dagsutflykt till underbara Skagen. Här njuter vi av det vackra fiskelägets mysiga anda och besöker kända sevärdheter som Skagens Museum och Den Tilsandede Kirke. Vi åker också med Sandormens vagn ut till Grenen, Danmarks nordligaste udde, där Skagerak och Kattegatt möts i kraftiga vågkollisioner. Fram mot kvällen återkommer vi till hotellet för middag.

 • Dag 3.: Fredrikshamn – Viborg

  Efter en trevlig frukost lämnar vi Fredrikshamn för den här gången och beger oss västerut mot Nykøbing Mors och blomsterparken Jesperhus. Vackra skulpturer och formationer skapade av blommor möter oss i den fascinerande och blomstrande sommarparken. När vi lämnat parken styr vi söderut genom Jylland mot Viborg och stannar för ett trevligt besök med snapsprovning på Viskum Snaps. Under eftermiddagen checkar in på Golf Hotel Viborg för en skön natts sömn och en god middag.

 • Dag 4.: Viborg – Hemorten

  Dagen börjar med frukost innan vi stiger på bussen för resa hemåt. Vi passerar Lilla Bält och gör ett stopp i Odense, sagoberättaren H C Anderssens födelseort. Här får vi möjlighet att äta lunch och njuta av denna vackra stad. Fram mot kvällen når vi än en gång Sverige efter en skön semester. Betagna av vårt underbara grannland återvänder vi nöjda och glada hem igen.