Dagsprogram

  • Dag 1.: Hemorten – Rostock

    Tidig morgon lämnar vi hemorterna och kör genom Danmark tills vi når Gedser. Där väntar färjan och en två timmar lång båttur innan vi slutligen glider in mot Rostocks hamn. Vi rullar över på tysk mark och styr bussen mot ett närliggande shoppingställe, där vi stannar till och handlar. När vi under eftermiddagen tagit in på vårt fina hotell Vienna House Sonne är dagen fortfarande ung och vi har god tid på oss att utforska den gamla medeltidsstaden. Varför inte ta en promenad till den storartade Mariakyrkan, och Kröpelinporten, den största och finaste av de tre kvarvarande stadsportarna till staden?

  • Dag 2.: Rostock

    Efter morgonens välfyllda frukostbuffé spenderas dagen sedan fritt. Rostock har många vackra gavelhus att beundra. Stanna till på Universitätsplatz och dröm er bort bland de gotiska husen som ramar in marknadsplatsen. Shoppa i butikerna och njut av semesterlivet på någon av alla de lockande serveringarna och restaurangerna.

  • Dag 3.: Rostock – Hemorten

    När vi packat vårt bagage och tagit farväl av hotellet ger vi oss av ner mot hamnen för några sista inköp. Efter ett par trevliga timmar till sjöss kör vi den sista biten mot våra svenska hemorter och ser fram emot nästa säsongs resa till Rostock.