Skip to main content

Vinprovning på Nordic Sea Winery, 1 dag

Turen går till Österlen och under resans gång får vi prova lokalproducerat vin på ett vineri i världsklass och njuta utav god mat. Dessutom gör vi ett besök i äppelparadiset, Kivik. Vinrankorna och vinet i Simrishamn till äppellundarna kring Kivik gör detta till en resa för alla sinnen.  

Fritextsökning

Dagsprogram

  • Dag 1.

    Tidig morgon lämnar vi våra hemorter och styr söderut till ”Österlens huvudstad”, Simrishamn. Staden ligger vid östersjökusten med gammalt fiskeläge och en betydande hamn. Idag ska vi besöka Nordic Sea Winery, ett toppmodern vineri i världsklass! 2009 startade Oenoforosgruppen Nordic Sea Winery i Simrishamn. Vineriet är en av norra Europas mest moderna vinanläggningar. På Nordic Sea Winery produceras några av Systembolagets mest sålda och kända varumärken. Druvorna till vinet plockas runt om i världen och jäser på satellitvinerier för att sedan skeppas till Nordic Sea Winery. Här förädlas och lagras vinerna innan de buteljeras/tappas på flaska eller box. Vi får en guidad tur genom ekfatshall, tankhall, och produktionsanläggningen och kan på nära håll lära oss allt från hur druvorna skördas till hur vinet buteljeras. Besöket avslutas med en trevlig vinprovning och en god lunch.

    Så far vi vidare till Kivik som är känt både för sin årliga marknad och för sina stora fruktodlingar. Vi upplever detta paradis på egen hand. Kanske lockar ett besök i ”Äpplets hus”, ett unikt kunskapscenter med äpplet i fokus. Utställningarna handlar om förädling, fruktodlingar och musteriets historia. I Plantskolan kan vi köpa äppelträd, bärbuskar och växter som är bra för våra bin. Eller varför inte ta en promenad ut i de vackra trädgårdar, där det finns tid att njuta av en god fika och låta sig inspireras. Ett besök i gårdsbutiken är dessutom ett måste där vi kan handla allt från trädgårdsredskap till must och cider innan bussen tar oss hemåt igen.

Karta