Vackra Abtenau i Salzkammergut, 9 dagar

Österrike är fantastiskt! Här finns underbar natur, spännande historia, höga alptoppar och vackra sjöar! Under resans gång får vi uppleva både vackra sjöar, trevliga städer, gott öl och en mäktig isgrotta! Vi bor sex nätter i gemytliga Abtenau och gör utflykter till bland annat Salzburg och Sankt Wolgang vid Wolfgangsee.

Dagsprogram

 • Dag 1.: Hemorten – Halle

  Under morgonen lämnar vi våra hemorter för att ge oss ut på en härlig resa! Tidig kväll når vi vårt övernattningshotell i Halle. Här välkomnas vi med en god middag och sköna sängar.

 • Dag 2.: Halle – Abtenau

  Frukost och avresa söderut. Vi kör mot München och vidare in i Österrike där vi framåt kvällen når Abtenau som ligger några mil sydost om Salzburg. Här inkvarterar vi oss på Hotel Goldener Stern. Det gemytliga hotellet med anor från 1592, ligger mitt på gågatan i den lilla trevliga byn Abtenau. På kvällen äter vi en god gemensam middag.

  Halle – Abtenau
 • Dag 3-7.: Abtenau med dagsutflykter

  Vi har några underbara dagar framför oss i detta undersköna Österrikiska bergsområde. Salzkammergut sträcker sig från Salzburg in i Steiermark och är ett bergsområde med många gamla saltgruvor, höga berg, klara sjöar och charmerande byar och städer! Dagarna förgylls med trevliga utflykter och avslutas med middagar på hotellet.

  En utav dagarna gör vi en heldagsutflykt till Salzkammerguts underbara sjödistrikt. Vi inleder förmiddagen med en båttur på Wolfgangsee. Den börjar i Sankt Gilgen och efter cirka en timmes färd når vi Sankt Wolfgang. Här kliver vi i land och får uppleva den vackra byn, mest berömd för värdshuset Vita Hästen och operetten med samma namn som utspelar sig här. Under eftermiddagen fortsätter vi till Hallstatt vid Hallstätter See. Vi får en guidad visning i den lilla byn som ligger vid strandkanten av sjön och klamrar sig fast på en avsats som omges av höga berg.

  Vi gör också en utflykt till Salzburg, Mozarts födelsestad. Tillsammans gör vi under förmiddagen en guidad stadsrundtur i staden. Salzburg har en av de bäst bevarade stadskärnorna i Österrike. Vi besöker Gamla Stan som stoltserar med sevärdheter som Mozartplatz, barockkatedralen Salzburger Dom och gågatan Getreidegasse.

  Dessutom besöker vi en av dagarna Braueri Schloss Eggenberg, för en intressant visning. Självklart provsmakar vi även det lokala ölet, Eggenberg

  En utav dagarna besöker vi Eisriesenwelt, en naturlig isgrotta utanför Salzburg som har skapats under en väldigt lång tidsperiod. Besöket kräver en 40 minuters vandring och 3 minuters linbanefärd upp till grottan, varma kläder och stadiga skor. En mäktig och enastående upplevelse!

  Abtenau med dagsutflykter
 • Dag 8.: Abtenau – Kassel

  Efter frukost är det dags att säga hejdå till Abtenau för denna gång. Vi påbörjar vår resa norrut och under kvällen når vi vårt hotell i utkanten av Kassel. Dagen avrundas med en gemensam middag på hotellet.

 • Dag 9.: Kassel – Hemorten

  När vi avnjutit vår goda hotellfrukost tar vi sista etappen genom Tyskland upp till färjeläget. Om tid ges stannar vi för lite shopping innan vi rullar på färjan som tar oss tillbaka till Danmark. Vi har sedan bara färden genom Danmark upp till
  Öresundsbron kvar. På kvällen är vi åter hemma i våra hemorter. Fyllda av frisk alpluft och med vackra bilder på näthinnan så tar vi farväl för denna gång.

Karta

Hotell

Hotel Goldener Stern, Abtenau
Detta traditionella hotell med anor från 1592 ligger på gågatan i Abtenau, 500 meter från skidområdet. Goldener Stern erbjuder rum med gratis Wi-Fi och gratis parkering. Alla rum på Hotel Goldener Ste...
H+ Hotell Leipzig Halle
H+ Hotel Leipzig-Halle, Halle
Detta 4-stjärniga hotell vid motorväg A14 erbjuder gratis parkering. Här bor du i den östra delen av Halle (Saale), 10 minuters bilresa från den historiska stadskärnan. Alla de luftkonditionerade rumm...
Intercity Hotel Kassel
InterCity Hotel, Kassel
Detta hotell i Kassel erbjuder modernt boende, WiFi och gratis kollektivtrafik. Hotellet ligger bredvid tågstationen Kassel-Wilhelmshöhe och 15 minuters promenad från spaet Kurhessen-Therme. Rummen oc...