Våra resor

Harz och Goslar, 4 dagar

Denna resa tar oss ner till några av Harz-områdets vackraste pärlor. Mitt i det fagra distriktet ligger den mysiga staden Goslar, en riktig medeltidsidyll med pittoreska korsvirkeshus, trevliga vin- och ölstugor och många trivsamma butiker. Perfekt beläget i den gamla stadsdelen bor vi på lyxiga Hotel Der Achtermann. Under resans gång åker vi en bit längs det vackra Brocken-berget med det smalspåriga tåget samt besöker den praktfulla fågelparken Walsrode med över 4 000 fåglar. Blomsterprakt, underbar natur och spännande fågelliv –vad mer kan man önska?

I resans pris ingår:
- Resa i modern helturistbuss
- Bro- och färjeavgifter, vägskatter samt moms
- Del i dubbelrum
- Halvpension
- Guidad stadsrundtur i Goslar
- Tågresa Wernigenrode- Brocken t/r
- Entré på Walsrode Vogelpark
- Reseledare

Enkelrumstillägg: 400:-

OBS! Medtag giltigt pass eller nationellt id-kort utfärdat av polisen!

Denna resa tar oss ner till några av Harz-områdets vackraste pärlor. Mitt i det fagra distriktet ligger den mysiga staden Goslar, en riktig medeltidsidyll med pittoreska korsvirkeshus, trevliga vin- och ölstugor och många trivsamma butiker. Perfekt beläget i den gamla stadsdelen bor vi på lyxiga Hotel Der Achtermann. Under resans gång åker vi en bit längs det vackra Brocken-berget med det smalspåriga tåget samt besöker den praktfulla fågelparken Walsrode med över 4 000 fåglar. Blomsterprakt, underbar natur och spännande fågelliv – vad mer kan man önska?

Dag 1. Hemorten–Goslar
Tidig morgon börjar vi vår spännande resa. Färden går ner över Öresundsbron och sedan via färjeöverfarten Rödby–Puttgarden. Lagom till lunch når vi tysk mark och framåt kvällen färdas vi genom det natursköna landskapet i Harz och når kejsarstaden Goslar. Vi checkar in på lyxiga Hotel Der Achtermann. Innan vi somnar, äter vi en god middag tillsammans.

Dag 2. Goslar
Vi börjar dagen med frukost och beger oss sedan ut på en guidad stadspromenad i Goslar Altstadt, stadens äldsta delar. Vi tar en titt på de charmiga korsvirkeshusen från 1500-talet och besöker bl.a. kejsarpalatset Kaiserpfalz. Promenaden avslutas på torget framför det berömda klockspelet. Resterande del av dagen har vi fritt till egna strövtåg. Kvällen avslutas med en gemensam middag på hotellet.

Dag 3. Goslar–Wernigerode–Goslar
Efter frukost tar vi plats i vår bekväma buss, som för oss ut i Harz natursköna landskap. Vi styr österut och vårt första stopp för dagen är Wernigerode där vi stiger på det smalspåriga tåget som tar oss den vackra vägen till Brocken. Längs Brockenbergets kant går ångtåget sakta fram och vi får uppleva den vackra vyn som denna bergsfasad ger. Nöjda och hänförda stiger vi under eftermiddagen åter på bussen tillbaka till hotellet. Kvällen avslutas med en gemensam middag.

Dag 4. Goslar–Walsrode–Hemorten
Efter en stärkande frukost är det samling i bussen och vi påbörjar hemfärden. Men resan är inte slut ännu. Vårt sista besök gör vi i världens största fågelpark, Walsrode. I parken lever omkring 700 olika fågelarter, över 4 000 fåglar från alla kontinenter och klimatzoner. Parken, som ligger i ett mycket vackert park- och trädgårdslandskap, pryds av många färgstarka rhododendronbuskar och överdådiga blommor. På egen hand får vi upptäcka den vackra naturen och de spektakulära fåglarna. Vi fortsätter färden norrut upp mot Puttgarden för färjan över till Rödby. Innan vi rullar ombord på färjan gör vi om tid ges ett stopp för lite shopping. Under kvällen beräknas vi vara hemma i Sverige igen. Med många fina minnen och upplevelser skiljs vi åt för denna gång.

Hotel Der Achtermann
Hotel Der Achtermann ligger i Goslar (Gamla stan i Goslar Old), nära Kejsarpalatset i Goslar och Rammelsbergs gruvor. Andra sevärdheter i området inkluderar Okers damm och Harz golfklubb.

Hotel Der Achtermann har inomhuspool, bubbelpool och ångbastu. Allmänna utrymmen är utrustade med höghastighetsinternet/wi-fi (avgift tillkommer). På hotell kan man äta på deras restaurang, kafé och bar. Personalen kan hjälpa till med bokning av biljetter och guidade turer och bröllopstjänster. Gäster har även tillgång till bastu, en terrass och flerspråkig personal.  Det här är en rökfri anläggning.

De 147 gästrummen på Hotel Der Achtermann har minibar och värdeförvaringsskåp. Mot en tilläggsavgift har gäster tillgång till höghastighetsinternet/wi-fi på rummen. Tv:n har kabelkanaler och betalfilmer. Badrummen har badkar/dusch och hårtork. Gäster erbjuds städning dagligen och allergitestade sängkläder finns tillgänglig på begäran. Renovering av alla gästrummen slutfördes i juli 2013.
Läs mer

Avresor