Våra resor

Östersjön runt, 7 dagar

En fascinerande resa till några av våra spännande grannländer runt östersjön. Vi besöker två av de baltiska huvudstäderna och även polska Gdansk. Alla har sin egen karaktär och atmosfär som måste upplevas. Lettiska Riga har breda boulevarder och jugendhus och litauiska Vilnius har otaliga kyrkor och gågator. Under resan ser vi även det masuriska sjödistriktet i Polen samt besöker Hitlers Varglya i Ostpreussen.

I resans pris ingår:
- Resa i modern helturistbuss
- Färjeavgift, vägskatter samt moms
- Del i dubbelrum/ insides dubbelhytt
- Halvpension
- Stadsrundtur i Riga, Vilnius och Gdansk
- Folkloreshow på restaurang i Riga
- Entré och rundvisning på Rundale Palace inkl. lunch
- Entré och rundvisning på Trakai Castle inkl. lunch
- Entré och rundvisning på Hitlers Varglya
- Reseledare

Enkelrumstillägg: 1.300:-
Enkelhyttstillägg: 690:-

En fascinerande resa till några av våra spännande grannländer runt östersjön. Vi besöker två av de baltiska huvudstäderna och även polska Gdansk. Alla har sin egen karaktär och atmosfär som måste upplevas. Lettiska Riga har breda boulevarder och jugendhus och litauiska Vilnius har otaliga kyrkor och gågator. Under resan ser vi även det masuriska sjödistriktet i Polen samt besöker Hitlers Varglya i Ostpreussen.

Dag 1. Hemorten – Stockholm
Avresa från hemorten under morgonen. Under eftermiddagen kommer vi till Stockholm där vår båt till Riga avgår 17.00. Vi reser med en av Tallink Siljas färjor och bor i tvåbäddshytt med båda sängarna på golvet. På kvällen äter vi en gemensam middag innan vi kryper till kojs i våra hytter.

Dag 2. Riga
Vi njuter av en god frukostbuffé innan färjan anländer i hamn i Riga strax innan lunch. Under eftermiddagen gör vi en rundtur av Lettlands trevliga huvudstad tillsammans med en guide. Vi beundrar både den medeltida stadskärnan och den nyare jugendbebyggelsen. Efter rundturen checkar vi in på Radisson Blu Hotel Latvija som ligger nära gamla stan. På kvällen bjuds vi på en trevlig Folkloreshow på Restaurant Lido.

Dag 3. Riga-Vilnius
Efter frukost gör vi ett besök på Rundale Palace. Slottet och dess omgivningar är ett av de förnämsta arkitektoniska minnesmärkena i barock- och rokokostil i Lettland. Vi får en trevlig rundvisning och äter en två rätters lunch innan det är dags att köra vidare. Nästa stopp blir vid pilgrimsmålet Korskullen, en av Litauens största sevärdheter. På berget finns kors i alla möjliga storlekar, former och färger och uppskattningsvis finns det över 100 000 stycken, en helt otrolig vy. När vi senare under dagen anländer vi till Vilnius checkar vi in på hotell Ibis Vilnius Centre där vi ska bo i två nätter. Kvällen avslutas med middag.

Dag 4. Vilnius – Trakai - Vilnius
Efter frukost gör vi en stadsrundtur i denna intressanta stad. Delar av Vilnius lades i ruiner under andra världskriget men har senare återuppbyggts. Stadens historiska centrum finns med på Unescos världsarvslista och hyser många betydande byggnader från olika epoker, som gotik, renässans och barock. Tre mil väster om Vilnius finns den gamla kungaborgen Trakai som ligger på en ö i sjön Galve. Där vi får en guidad rundvisning. Det imponerande slottet är beläget strategiskt på en ö i sjön Galve och började uppföras på 1300-talet. Sedan dess har det byggts till i etapper och använts till både försvarsborg, palats och fängelse. Sedan mitten av 1600-talet började slottet förfalla och i början på 1900-talet restaurerades hela slottet och idag är det en av Litauens största sevärdheter. Under eftermiddagen är vi åter på hotellet och kvällen avslutas med middag.

Dag 5. Vilnius – Hitlers Varglya – Mikolajki
Frukost och därefter avresa mot Polen och området öster om Ketrzyn (Rastenburg) där Hitler hade sitt militära högkvarter på östfronten, kallat Varglyan. Vid Varglyan väntar en guide som visar oss runt. Idag är det bara ruiner som återstår av högkvarteret men vi kan fortfarande insupa känslan från denna historiska plats. Vidare går resan till Mikolajki och hotell Golebiewski för en skön natts sömn och en gemensam middag.

Dag 6. Gdansk – Gdynia
Efter frukost stiger vi på bussen som idag tar oss till Gdansk. Tillsammans med vår guide gör vi en rundtur i denna fascinerande stad. Efter rundturen äter vi en gemensam middag innan vi rullar ombord på Stena Lines färja som ska ta oss till Karlskrona.

Dag 7. Karlskrona – Hemorten
Frukostbuffé ombord på båten. Vi beräknas anlända till Karlskrona cirka 07.30

Radisson Blu Hotel Latvija, Riga
Det 4-stjärniga Radisson Blu Hotel Latvija ligger i hjärtat av Riga, 400 meter från stadens vackra gamla stadsdel. Här erbjuds elegant inredning, flera matställen, spafaciliteter och rymliga rum med gratis WiFi.

Alla rum på Hotel Latvija har minibar samt kaffe- och tekokare. I det moderna badrummet finns badprodukter, hårtork och badkar eller dusch. De flesta har även sittmöbler.
Läs mer

Ibis Vilnius Centre, Vilnius
Hotel ibis Vilnius Centre ligger i Vilnius, 10 minuters promenad från Gediminas torn. Hotellet erbjuder ett gemensamt loungeområde och en restaurang. WiFi är gratis.

Alla rum på Ibis Vilnius Centre har skrivbord och kabel-tv. I det egna badrummet finns dusch.
Läs mer

Hotel Golebiewski, Mikolajki
Hotel Golebiewski Mikolajki omges av Masuriens vackra omgivningar och erbjuder eleganta och rymliga rum med gratis internet. Här finns äventyrsbadet Tropikana, ett spa och ridmöjligheter på området.

Alla rum på Golebiewski har ett badrum med dusch, hårtork och kostnadsfria badprodukter. Balkong, satellit-TV och gratis mineralvatten på flaska ingår. Vissa rum erbjuder underbar utsikt över de närliggande sjöarna.
Läs mer

Avresor