Våra resor

Tyska vinvägar, 6 dagar

”Ein Prosit der gemütlichkeit”! Vi möts av ett naturskönt landskap med vackra vyer över floden Rhen kantad av vinfält, där det milda klimatet ger goda förutsättningar för utmärkta viner. Följ med oss längs tyska vinvägar där vi stiftar bekantskap med stolta vinproducenter som låter oss smaka på deras utsökta viner!

I resans pris ingår:
- Resa i modern helturistbuss
- Bro- och färjeavgifter, vägskatter samt moms
- Del i dubbelrum
- Halvpension
- Stadsrundtur i Rothenburg
- Besök på Glocke Weingut und Hotel inkl. vinprovning
- Besök på Weingut & Privatkellerei Johannes Deppisch e.K. inkl. vinprovning
- Besök på Weingut Dr Kern i Deidesheim inkl. vinprovning
- Rundvisning inkl. vinprovning på Weingut Fitz-Ritter und Sektkellerei
- 3-rätters middag på Bad Dürkheim Weinfass
- Reseledare

Enkelrumstillägg: 980:-

OBS! Medtag giltigt pass eller nationellt id-kort utfärdat av polisen OBS!

 

”Ein Prosit der gemütlichkeit”! Vi möts av ett naturskönt landskap med vackra vyer över floden Rhen kantad av vinfält, där det milda klimatet ger goda förutsättningar för utmärkta viner. Följ med oss längs tyska vinvägar där vi stiftar bekantskap med stolta vinproducenter som låter oss smaka på deras utsökta viner!

Dag 1. Hemorten – Hannover
Tidig morgon startar resan från respektive hemort och vi kör söderut genom Danmark mot Rödby. Färjeöverfarten till Puttgarden är ett utmärkt tillfälle att äta frukost på för den som önskar. Väl i Tyskland passerar vi hansestäderna Lübeck och Hamburg för att under kvällen nå residensstaden Hannover där vi checkar in på Wyndham Hannover Atrium Hotel. Vi äter en gemensam middag innan vi somnar gott i sköna sängar.

Dag 2. Hannover – Rothenburg ob der Tauber
Efter frukost intar vi åter våra platser i bussen och söder om Hannover förändrar sig landskapet och den nordtyska slätten övergår till ett mer kuperat landskap där vi passerar sagostäderna Göttingen och Kassel. Vid lunchtid når vi dagens mål den medeltida staden Rothenburg ob
der Tauber på ”Romantiska vägen” där vi checkar in på centrala Hotel & Gasthof Zum Rappen/Topplerhaus. Under eftermiddagen upptäcker vi den vackra staden med svenskminnen från 30 åriga kriget tillsammans med en vår guide. Därefter väntar vinprovning på Glocke Weingut och kvällen avslutas sedan med middag på hotellet.

Dag 3. Rothenburg ob der Tauber – Erlenbach – Neustadt
Laddade efter en god frukost väntar oss en ny dag med nya äventyr. Redan under förmiddagen anländer vi till Erlenbach, här ska vi besöka vinproducenten Johannes Deppisch – vandra genom vinfälten och provsmaka druvornas ädla droppar! Resan fortsätter genom ett naturskönt område innan vi når huvudorten i vindistriktet Pfalz – Neustadt an der Weinstrasse en höjdpunkt på den ”Tyska vinvägen”. Neustadt och dess nio vinbyar utgör tillsammans ett av de största vinproducerande samhällena i Tyskland. Stadskärnan är en riktig arkitekturhistorisk juvel med slottet Hambach, en sällsynt stenbyggnad från 1300-talet som anses vara den ”tyska demokratins vagga”. Här bor vi centralt på ACHAT Premium Neustadt och äter en gemensam middag på hotellet.

Dag 4. Neustadt
Idag ska vi följa den Tyska Vinvägen som hör till en av de mest fascinerande vinregionerna i världen. Med sina närbelägna frodiga vingårdar är vägen en riktigt fängslande plats på jorden. En intressant resa väntar oss genom ett bedårande landskap med många slott. Resterna av romerska bosättningar och ofta över 1000 år gamla städer och pittoreska byar bjuder på livsglädje, gemyt och spännande mat- och vinupplevelser. Här upplever vi verkligen traktens charm och utbringar ”Ein Prosit der gemütlichkeit” eller två! Vi besöker Deidesheim och provar fina viner hos Weingut Dr Kern. Tidig eftermiddag är vi åter hemma i Neustadt och det finns lite tid att upptäcka staden på egenhand. Framåt kvällen tar vi återigen plats i bussen och följer den Tyska vinvägen till Bad Dürkheim – här hittar vi det berömda Dürkheimer vinfatet, världens största vinfat. Det är så stort att en hel restaurang ryms i det! Vi börjar vårt besök i Bad Dürkheim med rundvisning och vinprovning på Weingut Fitz-Ritter und Sektkellerei för att sedan äta en 3-rätters middag på Bad Dürkheimer Weinfass. Efter en trevlig kväll i glada vänners lag återvänder vi till hotellet i Neustadt för en natt till.

Dag 5. Neustadt- Buchholz
Efter frukost är det nu dags att ta farväl, för att på snabba vägar bege oss norrut igen. Städer som Frankfurt am Main, Kassel, Göttingen, Hannover och Hamburg passeras, vi stannar på lämpliga ställen för mat och rast. Strax söder om Hamburg hittar vi Buchholz och vårt hotell Hotel Achat Plaza Hamburg. Vi äter gemensam middag innan det är dags att säga god natt.

Dag 6. Buchholz- Hemorten
Rustade med en bra frukost beger vi oss hemåt. Vi susar förbi Hansans drottning Lübeck för att i Puttgarden ta färjan över till Rödby där vi kör den sista biten hem till Sverige. Under kvällen når vi hemorterna med massa nya upplevelser, fina minnen, goda smaker och kanske en och annan vinflaska i bagaget.

ACHAT Premium Neustadt, Neustadt
Detta 4-stjärniga hotell ligger längs Tysklands vackra vinväg i staden Neustadt. Hotellet har rymliga rum med bekväma sängar och badrum i anslutning till rummet. Slappna av i hotellets relaxavdelning där du finner gym och bastu.
Läs mer

Wyndham Hannover Atrium Hotel, Hannover
Wyndham Hannover Atrium erbjuder moderna rum, en restaurang och ett spacenter. Hotellet ligger i stadsdelen Groß-Bucholz i Hannover.

Alla rum på Wyndham Hannover Atrium har ett modernt badrum, en satellit-TV och WiFi.

Du har tillgång till spacentret på Wyndham Hannover Atrium mot en extra kostnad. Där finns en bastu och en bubbelpool. Massagebehandlingar kan bokas och du kan träna gratis i gymmet.
Läs mer

Hotel & Gasthof Zum Rappen/Topplerhaus, Rothenburg o.d Tauber
Hotel Rappen Rothenburg ob der Tauber är ett 3-stjärnigt hotell byggt 1603. Alla rum har totalrenoverats och har en plattskärms-TV och eget badrum.
Läs mer

ACHAT Plaza Hamburg Buchholz, Buchholz
Detta hotell ligger i staden Buchholz, bara 30 km söder om Hamburg och nära den vackra Lüneburgheden och motorväg A1. Här erbjuds moderna, rofyllda rum.

Rummen på ACHAT Plaza Hamburg Buchholz är elegant inredda och har ett eget badrum, en kabel-TV och gratis WiFi.

ACHAT Plaza Hamburg/Buchholz har också en spaavdelning med bastu, ångbad och solarium. Du kan även ta ett dopp i den uppvärmda poolen eller träna i fitnessrummet.
Läs mer

Avresor