Resor inom Sverige

Kosta och Huseby julmarknad, 1 dag

Vad är mysigare än att strosa runt på en julmarknad bland vacker hemslöjd, tomtar, ljuvlig glögg och doften av brända mandlar? Följ med oss till Småland och besök två julmarknadspärlor!

Efter upphämtningsorterna beger vi oss uppåt i de småländska skogarna till Kosta Bodas outlet och deras julmarknad i vinterskrud. En välarrangerad julmarknad med marknadsknallar, mängder av delikatesser och roliga aktiviteter för de minsta. Gå igenom den snötäckta skogen för att lämna din önskelista och träffa tomten, handla dina julklappar på Kosta Outlet eller testa att blåsa glas! Vi äter en god lunch på Kosta Outlet innan vi åker vidare.

I Huseby får man uppleva en gammaldags och stämningsfull julmarknad. Här återfinner vi Smålands största julmässa med cirka 120 av landets skickligaste hantverkare. I matboden hittar vi massor av hemlagade delikatesser utav spännande gårdsföretag som kan provsmakas innan inköp. På kvällen tänds 500 marschaller och 200 julgranar och sprider en fantastisk och magisk stämning på julmarknaden. Cirka klockan 19 kör vi hemåt igen.
Jokkmokks marknad med Ishotellet 2020, 7 dagar

Många har säkert drömt om att uppleva vårt nordligaste landskap vintertid. Det är magiskt att komma upp till polcirkeln vintertid, att få uppleva norrskenet, den torra kylan och vandra runt på Jokkmokks Marknad. Här finns samekultur med fantastiskt hantverk, väldoftande mat samt en renrajd, som dagligen går genom marknaden. Under resan besöker vi förutom den livliga vintermarknaden i Jokkmokk även Sveriges mest kända whiskydestilleri, Mackmyra, och det sagolika Ishotellet i Jukkasjärvi. Ishotellet kan inte beskrivas, det måste upplevas! Det är vi nog rörande ense om. Unna dig en kulturell och äventyrlig resa upp till hjärtat av Sameland - ett minne för livet!