Våra resor

Vilnius med Masurien, 7 dagar

Masuriens sjödistrikt är ett av Polens mest natursköna områden och består av mer än 2 000 sjöar. Många av dem förbinds via ett nätverk av kanaler och floder och här råder en lugn och stillsam stämning. Vi tillbringar två nätter i Mikolajki och gör bland annat en utflykt till Hitlers Varglya i Ketrzyn och en båtutflykt i sjödistriktet. Under resdagarna upplever vi även de historiska städerna Vilnius och Gdansk.

I resans pris ingår:
- Bussresa i modern helturistbuss
- Bro- och färjeavgifter, vägskatter samt moms
- Del i dubbelrum/dubbel insideshytt
- Halvpension
- Guidad tur i Vilnius
- Inträde och guidad tur i Varglyan
- Båttur på Lake Sniardwy
- Guidad tur i Gdansk

OBS! Glöm ej att ta giltigt pass!

Enkelrumstillägg: 2865:-
Enkelhyttstillägg:
575:-

Masuriens sjödistrikt är ett av Polens mest natursköna områden och består av mer än 2 000 sjöar. Många av dem förbinds via ett nätverk av kanaler och floder och här råder en lugn och stillsam stämning. Vi tillbringar två nätter i Mikolajki och gör bland annat en utflykt till Hitlers Varglya i Ketrzyn och en båtutflykt i sjödistriktet. Under resdagarna upplever vi även de historiska städerna Vilnius och Gdansk.

Dag 1. Hemorterna - Klaipeda
Via våra påstigningsorter kör vi mot Karlshamn där DFDS färja väntar på oss. Färjan avgår klockan 19 och under kvällen avnjuter vi en 2-rättersmiddag. Efter middagen finns det tid till att avnjuta en drink tillsammans och bara umgås innan vi kryper till kojs i våra hytter.

Dag 2. Klaipeda - Vilnius
Vi äter en god frukost innan vi ankommer till Litauen och Klaipeda kl. 9 på morgonen. Vårt mål idag är huvudstaden Vilnius, landets äldsta stad. Stora delar av staden lades i ruiner under andra världskriget men omfattande renoveringar har återskapat stadskärnan. Framme i Vilnius checkar vi in på Comfort Hotel Rock ’N’ Roll i Vilnius. Vi äter en gemensam middag på hotellet innan vi somnar i sköna sängar.

Dag 3. Vilnius
Efter frukost möter vi vår guide som visar oss runt i centrala Vilnius. Här blandas barock och gotik och kyrkorna är många, den ena vackrare än den andra. Gediminas torn är Vilnius symbol och högst vajar den litauiska flaggan sedan år 1988.  Stadens historiska centrum finns med på Unescos världsarvslista och hyser många betydande byggnader från olika epoker, stadens äldsta hus är över 500 år gamla. Eftermiddagen är fri för egna aktiviteter innan vi samlas för en gemensam middag på hotellet igen.

Dag 4. Vilnius – Mikolajki
Efter frukost reser vi till området öster om Ketrzyn (Rastenburg) där Hitler hade sitt militära högkvarter på östfronten, kallat Varglyan. Komplexet byggdes inför Operation Barbarossa 1941 och ligger väl skyddat i de ostpreussiska skogarna. Det var här som Claus von Stauffenberg genomförde det misslyckade bombattentatet mot Hitler i juli 1944, vilket filmatiserats i bland annat amerikanska Valkyria. Vid Varglyan väntar en lokalguide som visar oss runt. Idag är det bara ruiner som kvarstår av högkvarteret. Under kvällen checkar vi in på Hotel Santa Monica i Mikolajki där vi ska bo i två nätter. Här avslutar vi kvällen med att äta en gemensam middag.

Dag 5. Mikolajki
När vi har avnjutit en god frukost på hotellet beger vi oss ut på dagens utflykt. Idag ska vi åka båt på Lake Sniardwy, Polens största sjö! På kvällen äter vi en gemensam middag på hotellet.

Dag 6. Mikolajki – Szymbark – Gdynia
Efter frukost reser vi västerut via Olsztyn till Gdansk, en av de största och äldsta städerna i Polen! Gdansk hade sin storhetstid mellan 1500- och 1600-talen då framför allt den polska spannmålsexporten genererade rikedom. Från denna tid finns än idag många vackra byggnader som berättar sitt om stadens stormiga historia. Här går vi en intressant stadsrundtur bland vackra och imponerande byggnader som rådhus, kyrkor och stadsportar. Sen eftermiddag fortsätter vi till hamnen i Gdynia där vi går ombord på Stena Lines färja. Ombord avslutar vi kvällen med en gemensam middagsbuffé.

Dag 7. Karlskrona – Hemorten
Vi äter en god frukostbuffé ombord på båten innan vi kör av båten på svensk mark och börjar rulla hemåt till våra hemorter. Vi skiljs åt med nya fina minnen i bagage.

Comfort Hotel Rock ’N’ Roll, Vilnius
Comfort Hotel LT - Rock 'n' Roll Vilnius är ett modernt hotell med musiktema och en egen radiostation som sänder rockmusik. Hotellet erbjuder gratis WiFi och kostnadsfri tillgång till ett 24-timmarsöppet gym. Du kan promenera till Vilnius äldre stadsdel på 10 minuter.

Alla rum på Comfort Hotel LT - Rock 'n' Roll Vilnius har luftkonditionering och inredning i modern, urban stil. De har också en fåtölj, ett bord och en 32-tums platt-TV. I badrummet med golvvärme finns en hårtork.

Varje morgon serveras en hälsosam frukostbuffé och i restaurangen kan du njuta av europeiska rätter tillagade av en känd litauisk kock. Vid receptionen finns en bar där du kan beställa kaffe, te, öl och cocktails.
Läs mer om hotellet

Hotel Santa Monica, Mikolajki
Hotel Santa Monica ligger i centrala Mikolajki, i hjärtat av det vackra sjödistriktet Masuria. Här erbjuds boende med utomhuspool. Mot en extra kostnad får du tillgång till en relaxavdelning med bubbelpool, bastu och ljusterapi.

Hotellet är elegant och modernt. Alla rum har platt-TV och eget badrum med dusch. Wi-Fi är gratis.

Varje morgon serveras en frukostbuffé på Santa Monicas restaurang, som specialiserar sig på traditionell polsk mat.
Läs mer om hotellet

Avresor