Våra resor

Wismar julmarknad, 3 dagar

Upplev den tyska julstämningen i mysiga Wismar. Vi bor mitt i hjärtat av staden och har nära till allt. Staden har en liten julmarknad på det mysiga torget Markplatz där du bland annat kan äta brända mandlar och dricka en kopp varmt Glühwein, tyskarnas motsvarighet till vår glögg.

Under resans gång finns gott om tid att upptäcka Wismar, som är med på UNESCOs världsarvslista. Staden är känd för sin unika Altstadt och sina gotiska byggnader från Hansaperioden. Wismar var under svenskt styre mellan år 1648 och 1803, och flera byggnader, bland annat Der Alte Schwede, bär på minnen från den tiden.

I resans pris ingår:
- Resa i modern helturistbuss.
- Bro-, färjeavgifter, vägskatter samt moms.
- Del i dubbelrum.
- Frukost
- Middag dag 1

Steigenberger Hotel Stadt, Wismar
Detta 4-stjärniga hotell har ett centralt läge i staden Wismar som finns med på UNESCO:s världsarvslista. Hotellet erbjuder en stor spaavdelning och ett kafé på terrassen vid den historiska marknadsplatsen. Gratis WiFi finns också.

Några av rummen på Steigenberger Hotel Stadt Hamburg har utsikt över den historiska marknadsplatsen. Alla rum har moderna bekvämligheter.

Steigenbergers spa har en finsk bastu, ett ångbad och en takterrass. I Wellnarium kan du boka olika skönhetsbehandlingar. Kneippfaciliteter är också tillgängliga. Användning av bastun erbjuds mot en avgift.
Läs mer

Dag 1. Hemorten – Wismar
Vi åker genom södra Sverige och Danmark och tar färjan över till Tyskland. Väl i Tyskland fortsätter vi till Wismar där vi inkvarterar oss på Steigenberger Hotell Statt Hamburg i Wismar. På kvällen äter vi en gemensam middag.

Dag 2. Wismar
Efter en stabil hotellfrukost har vi resten av dagen till att på egen hand utforska Wismar. Den gamla hansestaden Wismar vid Östersjön var svensk från 1648 till 1803. Staden firar årligen det svenska intåget med festivalen Schwedenfest. Wismars julmarknad är precis som staden relativt liten och anordnas runt Marktplatz.

Dag 3. Wismar – Hemorten
Frukost och därefter avresa mot färjeläget. Om tid ges stannar vi för lite shopping innan vi rullar på båten till Danmark. På kvällen är vi tillbaka i Sverige igen efter en härlig julmarknadsresa!

Avresor