Skip to main content

Skåland- Glasriket, 2 dagar

Skåland – Glasriket med inslag av goda drycker och vackert glas. Åk med oss och på en härlig resa till de småländska skogarna och lyxiga Kosta Boda Art Hotel. Vi hänförs av vackert glas och njuter av goda drycker.

Följ med oss upp till Glasriket och njut av Kjell Engmans vackra konst. Från april till september har KostaBoda Art Gallery en utställning med hans fantastiska verk. 
Oktober-december kommer en utställning med fantastiska Bertil Valliens konst till Art Gallery. Vallien 60-års jubilerar som glaskonstnär i år

 

Fritextsökning

Dagsprogram

  • Dag 1.: Hemorten - Kosta

    Under morgonen samlas vi på bussen för en trevlig resa i glaset och dryckens tecken. Vi beger oss mot underbara Glasriket och första stopp blir Kyrkeby Bränneri. Vackert beläget i Lyckebyåns dalgång, ligger Sveriges äldsta, idag aktiva, bränneri. Ett bränneri med en lika lång som rik historia. Det är ingen som vet exakt, men åtminstone sedan 1771 har det bränts brännvin i Kyrkeby, och nu – över ett kvarts millennium senare – fortsätter historien. Droppe för droppe. Vi får en trevlig rundvisning och givetvis smakar vi några av bränneriets goda drycker. Vidare går färden till hjärtat av Glasriket, Kosta. Vi besöker Kosta Art Gallery och får en guidning i glasbruket. Efter att avnjutit både god dryck och vackert glas checkar vi in på magnifika Kosta Boda Art Hotel. Hotellet inredning är enastående vackert med mängder av glaskonst och glasinredning. Alla gäster får en liten glasgåva att ta med sig hem! Vi har lite tid att shoppa i områdets fina outlet eller besöka hotellets spa (entré till spa tillkommer). Under kvällen samlas vi på Kosta Delikatess för en trevlig middag och ölprovning. Kosta bryggeri startade förra året och de brygger i dag ett par olika sorters öl och must. Vi gör en liten provning av de välsmakande dryckerna.

  • Dag 2.: Kosta - Hemorten

    Dagen börjar med frukost innan vi checkar ut och möter upp vår guide. Idag ska vi göra en trevlig rundtur i Glasriket, vi besöker flera fascinerande platser samt ett anrikt glasbruk. Vi får veta mer om glasbruken och historien om hur Glasriket kom till. Tillsammans gör vi ett intressant besök på Målersås glasbruk. Känt för sina djurfigurer och skulpturer med naturmotiv, som skiljer sig helt från andra glasbruk. Vi besöker flera intressanta platser, som Sveriges äldsta träkyrka i Granhult och monumentet i Sandsjön. Nöjda efter ytterligare en trevlig dag vänder vi mot hemorterna. Under eftermiddagen skiljs vi åt, med många fina minnen i bagaget.

Karta

Avgångar & priser

AvresaTransportDestinationLediga platserFrån pris per person
2023-09-24BussSkålad, Glasriket, 2 dagarMer än 82 795:-Boka

Hotell

Kosta Boda Art Hotel, Kosta
Kosta Boda Art Hotel ligger i Kosta, i hjärtat av Glasriket. Detta unika designhotell erbjuder ett spa och rum med gratis Wi-Fi. Du bor precis intill Kosta glasbruk och Kosta Outlet. Alla luftkonditio...