Skip to main content

Schwerin med Schwedenfest i Wismar, 4 dagar

Schwerin

Välkomna till sjöarnas och skogarnas stad. Schwerin är en bedårande och gästvänlig stad som hälsar sina gäster välkomna med orden: ”Schwerin gör Dig lycklig.” Staden består av en inbjudande gammal stadskärna med slingrande gränder och mysiga torg, det vackra slottet samt en hänförande natur. Resan förgylls ytterligare med ett besök i Wismar och den årliga Schwedenfestivalen. En upplevelse alla borde få vara med om!

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1.: Hemorten - Schwerin

  Sedan vi lämnat Sverige bakom oss, kör vi på snabba vägar genom Danmark ner till färjan som tar oss över till Tyskland. Under eftermiddagen når vi vårt slutmål, hotell Plaza Schwerin i Schwerin. Vi avslutar vår första kväll med en välsmakande gemensam middag i den fina hotellrestaurangen.

 • Dag 2.: Schwerin

  Efter frukost har vi dagen att njuta av Schwerin. Tillsammans gör vi en rundtur för att se mer av den gamla östtyska staden. Här finns en historisk stadskärna med mysiga gränder och vackra torg, kantade av byggnader från flera epoker. Allt är i originalskick eftersom staden klarade sig utan skador under andra världskriget. På en liten ö i Schweriner See finns stadens vackra slott. Intill slottet finns Schlossgarten. Det var här som blomsterutställningen Bundesgartenschau arrangerades i samband med att Schwerin firade 850-årsjubileum. Efter den intressanta rundturen har vi egen tid att bekanta oss med denna trevliga stad. Dagen avslutas med en gemensam middag på hotellet.

  Schwerin
 • Dag 3.: Schwerin – Wismar - Schwerin

  Idag firas den stundande Schwedenfesten! Stämningen i Wismar kommer att vara hög då festen pågår hela helgen. Svenska militärer uppklädda i uniformer från förr i tiden går parad och gör uppvisningar. Tält står uppställda och man kan köpa god mat och dryck. Festligheterna firas alltid i augusti, då Sverige åter överlät Wismar till Mecklenburg- Schwerin. Evenemanget har växt till att bli regionens största stadsfestival. Vi får på egen hand upptäcka vad den färgstarka festivalen har att bjuda på. Efter en heldag med pompa och ståt återvänder vi till hotellet för en lugn middag.

 • Dag 4.: Schwerin - Hemorten

  Efter en stärkande frukost styr vi bussen upp till färjeläget i Puttgarden. Innan vi går ombord på färjan stannar vi, om tid ges, för shopping till bra priser. Efter båtturen och några timmars bussfärd genom Danmark når vi åter våra hemorter efter en nostalgisk resa i forna Sverige.

Karta

Hotell

Plaza Hotel Schwerin
Plaza Schwerin, Schwerin
På detta hotell erbjuds österrikiska rätter och välutrustade rum vid stranden av sjön Ostorfer See. Schwerins historiska stadsdel ligger 20 minuters promenad bort. Det 4-stjärniga PLAZA Schwerin erbju...