Skip to main content

Sankt Petersburg – Konst & Kultur, 7 dagar

Följ med oss på en spännande resa till den ryska metropolen St. Petersburg. Staden är ett myller av människor och kulturer, ett intressant möte mellan öst och väst. Som besökare finns det alltid något mer att upptäcka. Det isgröna Eremitaget och dess ovärderliga konstskatter samt Peter-Paulsfästningen med sin vackra katedral är bara en del av de upplevelser denna resa kommer att bjuda på. Den forna huvudstaden med anor från Peter den Stores tid lämnar ingen besökare oberörd.

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1.: Hemorten - Stockholm

  Från hemorterna tar vi oss upp till Stockholm där vi under eftermiddagen stiger ombord på Helsingforsfärjan. Vi bekantar oss med våra hytter och sedan väntar en välsmakande middagsbuffé. Ombord finns det under kvällen mängder med olika sätt att roa sig på. Shoppa, dansa eller varför inte unna sig ett besök i relaxavdelningen som inledning på en fantastisk resa.

 • Dag 2.: Helsingfors –Sankt Petersburg

  Runt klockan 10.00 lokal tid når vi Helsingfors hamn. Väl iland fortsätter vi vår färd mot St. Petersburg och når under kvällen vårt mål. Vi checkar in på vårt hotell, där middag och sköna bäddar väntar.

 • Dag 3.: Sankt Petersburg

  Efter frukost tas vi med på en guidad stadsrundtur i St. Petersburg. Vi gör ett längre stopp vid stadens största kyrka, Isakskatedralen. I denna rysk-ortodoxa byggnad får vi bland annat beskåda den 800 kvadratmeter stora takmålningen gjord av Karl Briullov. Senare under eftermiddagen besöker vi Vinterpalatset med Eremitaget, ett av världens absolut främsta konstmuseer. Här får vi beskåda konstverk av de verkligt stora konstnärerna, bl.a. da Vinci, Michelangelo, van Gogh, Rubens och Raphael. Förutom storartade tavlor finns det även avdelningar med historiska föremål, däribland dyrgripar som de ryska kronjuvelerna. Efter denna magnifika guidade visning beger vi oss tillbaka till hotellet för en välsmakande middag.

  Sankt Petersburg
 • Dag 4.: Sankt Petersburg

  Efter frukost beger vi oss tillsammans med vår guide för ett besök på sommarpalatset Peterhof. Det storartade bygget i Versaillesstil uppfördes av Peter den Store och är känt för sina många och vackra fontäner. Under kvällen äter vi en god middag på hotellet innan vi på kvällen bjuds på en folkloreafton med rysk folkmusik på Nikolaevsky Palatset.

  Sankt Petersburg
 • Dag 5.: Sankt Petersburg

  Under morgonen beger vi oss för ett guidat besök på Peter-Pauls fästningen med sin stora katedral och sitt ökända fängelse. Mot kvällningen ger vi oss ut på en härlig båttur med middag på floden Nevas lugna vatten. Efter denna mysiga avslutning på dagen återvänder vi till hotellet för en skön natts sömn.

 • Dag 6.: Sankt Petersburg - Tallinn

  Efter dagens frukost lämnar vi St. Petersburg för den här gången. Tidig kväll når vi fram till Tallinn, där färjan till Stockholm väntar. Vi äter en god bit mat och njuter därefter av ännu en natt till sjöss.

 • Dag 7.: Stockholm - Hemorten

  Medan färjan glider genom Stockholms skärgård avnjuter vi vår frukost, innan det är dags att stiga på bussen för sista sträckan mot hemorterna. Vi hoppas och tror att ni återvänder hem fyllda av fantastiska minnen från en upplevelserik resa!

Avgångar & priser

AvresaTransportDestinationLediga platserFrån pris per person
2022-08-16BussSankt Petersburg – Konst & Kultur, 7 dagarMer än 88 995:-Boka

Hotell

Hotel Ladoga, St Petersburg
Ladoga Hotel ligger i Sankt Petersburg, bara 10 minuters promenad från Alexander Nevskij-bron. Här erbjuds gratis Wi-Fi, en skönhetssalong, en bastu och en 24-timmarsreception. Alla ljusa rum har klas...