Skip to main content

Roslagen, 4 dagar

Roslagen

Roslagen karakteriseras av pittoreska småstäder, historiska sevärdheter och natur i äkta skärgårdsmiljö. Vi får uppleva en båttur i Skärgården och besöka inspelningsplatsen för "Vi på Saltkråkan”, besöka Väddö och Grisslehamn med Albert Engströms museet och njuta av den vackra staden Norrtälje! En resa i Stockholms vackra skärgård med inslag av både hantverk och konst – en resa som du inte får missa.

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1.: Hemorten - Norrtälje

  Under morgonen stiger vi på bussen och påbörjar vår resa. På lämpliga ställen stannar vi för bensträckare och fika. I Söderköping gör vi stopp för lite egen tid och lunch. Under eftermiddagen når vi Norrtälje och checkar in på fina Hotell Roslagen. Här har vi en perfekt utgångspunkt för de trevliga utflykterna som står på vårt program. Kvällen avslutas med en gemensam middag.

 • Dag 2.: Roslagen

  Efter en god frukost möter vår guide upp oss för en guidad stadsvandring i Norrtälje. Vi bjuds på många spännande anekdoter, egna betraktelser och sång. Under dagen kommer vi att besöka Väddö och Grisslehamn där Albert Engström tillbringade stora delar av sitt liv. Här finns hans ateljé och hem på Albert Engströms museet. Grisslehamn är en gammal fiskeby med ett strategiskt läge vid Ålands hav. Vi besöker Singö – en ö i Norra Roslagen. Vi åker en kort rundtur och efter en fika går färden tillbaka mot Norrtälje. På kvällen njuter vi av en god middag på hotellet.

 • Dag 3.: Norröra

  Efter frukost åker vi mot Furusund för att ta den vackra ångbåten över till ön Norröra. Ön som mest är känd från serien Saltkråkan, tv-serien spelades in för nästan 50 år sedan. Vår guide berättar om den pittoreska ön samt hur det gick till när tv-serien blev till. På eftermiddagen går vi ombord igen för återfärd till Furusund där vår buss möter upp oss och kör oss till Norrtälje för lite egen tid. En gemensam middag väntar även denna kväll.

  Roslagen
 • Dag 4.: Norrtälje – Hemorten

  När vi ätit vår frukost säger vi adjö till Roslagen och kör söderut igen. I Gränna gör vi ett stopp på ett polkagriskokeri, kanske köper ni med er lite godbitar att avnjuta av under hemresan. Under eftermiddagen ankommer vi till våra hemorter efter en fin resa i vårt vackra Sverige.

Karta

Hotell

Hotell Roslagen
Hotel Roslagen
Hotell Roslagen ligger 1,5 km från centrala Norrtälje och inom 1 timmes bilresa från Stockholm. På Hotell Roslagen har rummen ett skrivbord och ett badrum i kakel. Tillgänglighetsanpassade rum finns o...