Skip to main content

Rain Man i Stockholm, 3 dagar

Följ med oss till Stockholm över en helg och njut av det otroliga utbudet av shopping, nöjen och kultur vår vackra huvudstad har att erbjuda. Dessutom toppar vi resan med att gå och se publiksuccén och feelgood föreställningen ”Rain Man” med Robert Gustafsson och Jonas Karlsson i huvudrollerna. En resa du helt enkelt inte får missa!

Samtliga resenärer behöver vara fullvaccinerade och kunna uppvisa covidbevis.

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1.: Hemorten – Stockholm

  Under morgonen samlas vi på bussen för vidare färd mot vår vackra huvudstad. Under eftermiddagen anländer vi och checkar in på Scandic Grand Central. Ett modernt, fräscht hotell med hög mysfaktor med en gammal klassisk fasad mitt i city mellan stationen och Drottninggatan vid de stora affärsområdena och med alla sevärdheter på bekvämt avstånd.

 • Dag 2.: Stockholm

  För de som vill gör vi en stadsrundtur efter frukost, då vi får se de viktigaste sevärdheterna samtidigt som vår kunniga reseledare informerar om vad som pågår i staden. För att förgylla vistelsen avslutar vi dagen med att går över gatan till anrika Oscars Teatern för att se "Rain Man". En underbar och hjärtevärmande feelgood föreställning! Rain Man är baserad på den fyrfaldigt Oscarsbelönade filmen från 1988 med Dustin Hoffman och Tom Cruise i huvudrollerna. Virtuoserna Jonas Karlsson och Robert Gustafsson spelar givetvis huvudrollerna igen men nu tillsammans med stjärnor som Sophia Ledarp, Lars Väringer med flera.

  Om föreställningen
  Charlie Babbitt (Jonas Karlsson) är en samvetslös streber, en bilhandlare som är snabb i käften och ständigt på jakt efter pengar. Han har under sitt vuxna liv hankat sig fram under mer eller mindre tveksamma omständigheter. När han nås av beskedet att hans förmögne far avlidit ser han en chans att komma ur sin skuldfälla. Glädjen blir dock kortvarig när han får veta att fadern testamenterat alla sina pengar till en för Charlie okänd bror Raymond Babbitt (Robert Gustafsson), som dessutom står under en förvaltare. Brodern bor på ett behandlingshem och är autistisk. Hans vardag består av strikta rutiner och ritualer då han är livrädd för alla förändringar och det som är nytt. Raymond besitter, som vissa med autism, savant-egenskaper d v s hans hjärna bearbetar information som en kraftfull dator. Charlies iver att komma över pengarna gör att han rövar bort brodern och tar med honom på en resa till Las Vegas för att länsa kassorna på Casinon, med hjälp av Raymonds unika egenskaper!
  Under resans gång lär Charlie känna sin bror mer och mer, även om det blir både strapatsrikt och äventyrligt på många plan så växer sig kärleken stark mellan dem i denna FEELGOOD-föreställning.
  Förutom Robert Gustafsson och Jonas Karlsson ser vi guldbaggevinnaren Sofia Ledarp, Uppsalas stolthet Gustav Levin, mångsidige Lars Väringer, Polly Kisch som gjorde succé i ”Zpanska flugan” och Therésè Andersson Lewis direkt från Så som i Himmelen.

  Stockholm
 • Dag 3.: Stockholm – Hemorten

  Efter en god frukost stiger vi åter på bussen för färd hemåt. Med uppehåll för kaffe och lunch når vi åter Skåne på kvällen efter en trevlig weekend i vår huvudstad.

Hotell

Scandic Grand Central, Stockholm
Detta eleganta hotell ligger i en byggnad från 1880-talet, bara 150 meter från Stockholms centralstation. Här erbjuds gratis WiFi, gym, bastu och tillgång till cykel. Alla rum har platt-tv. Rummen har...