Skip to main content

Passionsspelen i Oberammergau 2022, 7 dagar

Välkommen till en av Europas största kulturella händelser år 2022 – Passionsspelen i Oberammergau! Den mytomspunna byn i Bayern med drygt 5 000 invånare, har sedan pesten 1634 stått värd för sitt världsberömda passionsspel – en fantastisk heldagsföreställning om Jesu liv och lidande. Spelen uppförs vart tionde år och alla på scenen, både skådespelare och kör, måste antingen vara födda i Oberammergau eller ha bott där de senaste 20 åren. Vår resa bjuder även på flera andra trevliga upplevelser så som utflykt till Lennart Bernadottes underbara blomsterö Mainau. Detta är en gripande resa man inte får missa!

Giltigt pass måste medtagas!

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1.: Hemorten – Göttingen

  Äntligen är dagen här, fyllda med förväntningar påbörjar vi vår resa till Passionsspelen i Oberammergau! Vi färdas över Öresundsbron till Danmark och efter någon timme är vi framme vid färjeläget där färjan till Tyskland väntar. Vi rullar på snabba vägar genom Tyskland med stopp för lunch och fika innan vi under kvällen når vårt hotell BW Hotel am Papenberg, där väntar en god middag och sköna sängar.

 • Dag 2.: Göttingen – Österrike

  Efter frukost fortsätter vi söderut genom Hessen. Förbi kulturklenoden Würzburg och idylliska Rothenburg ob der Tauber, självklara ”hållplatser” på den s k Romantischer Straße, går färden vidare genom Bayern och sedermera Baden Württemberg. Längs med färdvägen görs stopp för lunch. På eftermiddagen korsar vi gränsen till Österrike och närmar oss strax Feldkirch. Här checkar vi in på vårt hotell, här bor vi bekvämt och skönt de närmaste dagarna. På kvällen äter vi en gemensam middag på hotellet.

 • Dag 3.: Österrike – Lindau – Österrike

  Efter en god frukost ger vi oss iväg på dagens utflykt! Vi besöker den lilla tyska ön Lindau som förbinds med fastlandet via två broar. Vi gör en promenad i den pittoreska stadskärnan med kullerstensgator och medeltida bebyggelse. Nöjda med den lilla ön beger vi oss till Bregenz, vackert belägen vid Bodensjönskust. Vi får lite tid att på egen hand utforska staden. Under eftermiddagen återvänder vi till hotellet och äter en gemensam middag.

  Österrike – Lindau – Österrike
 • Dag 4.: Österrike – Mainau - Österrike

  Ackompanjerade av storslagna vyer tar vi oss efter frukost utmed Bodensjön mot Konstanz, där Martin Luthers föregångare Jan Hus dömdes till döden och brändes på bål – och vidare till blomsterön Mainau. Ett veritabelt blomsterparadis väntar! Vi bjuds på ljuvliga dofter och en fantastisk färgprakt. Det magnifika barockslottet från 1700-talet, som genom arv tillföll Lennart Bernadotte, son till prins Wilhelm och Maria Pavlovna av Ryssland, fulländar bilden. Under ledning av greve Bernadotte, han miste sin prinstitel efter att ha valt ”fel” maka, utvecklades Mainau till en världsberömd turistattraktion. Vi ges gott om tid att strosa omkring innan vi vänder åter mot hotellet. En god middag avrundar dagen på bästa sätt.

  Österrike – Mainau - Österrike
 • Dag 5.: Österrike – Oberammergau

  Efter frukost färdas vi till Oberammergau, resans höjdpunkt! Vi checkar in på vårt hotell i närheten av staden och färdas vi med transferbussar till de centrala delarna av Oberammergau där passionsspelen uppförs på byns teater. Många månader av repetitioner och minutiösa förberedelser ligger till grund för spelen och nästan hälften av innevånarna i Oberammergau, eller över 2000 personer, bidrar i någon from till skådespelet! Under fem timmar, uppdelat på två ”akter”, trollbinds vi av detta fascinerande drama om Jesu lidande. Mellan akterna hålls en paus på tre timmar, då vi serveras en läcker middag. (Tänk på att ta med kläder efter väder.) På kvällen åker vi tillbaka till vårt boende, fulla av upplevelser!

  Österrike – Oberammergau
 • Dag 6.: Oberammergau - Göttingen

  På morgonen efter en god frukost lämnar vi Oberammergau och sätter kurs norrut. Sen eftermiddag når vi åter Göttingen och checkar vi in på vårt hotell, BW Hotel am Papenberg. På kvällen njuter vi av en sista god middag i trevligt sällskap.

 • Dag 7.: Göttingen – Hemorten

  Allt gott har sitt slut och så även denna resa. Idag kör vi den sista biten upp till färjeläget, och om tid ges stannar vi till för lite gränshandel. Färjan tar oss över till Danmark och snart är vi åter i Sverige igen. Det är en otrolig resa vi har bakom oss!

Karta

Avgångar & priser

AvresaTransportDestinationLediga platserFrån pris per person
2022-08-09BussPassionsspelen i Oberammergau 2022, 7 dagarFullbokad, väntelista13 995:-Boka på väntelista

Hotell

Best Western Hotel am Papenberg, Göttingen
Detta 4-stjärniga hotell ligger i den berömda universitetsstaden Göttingen. Hotellet erbjuder modernt boende och en charmig medelhavsrestaurang. På Best Western Hotel Am Papenberg kan du räkna med en...