Skip to main content

Passionsspelen i Oberammergau 2022, 7 dagar

Välkommen till en av Europas största kulturella händelser år 2022 – Passionsspelen i Oberammergau! Den mytomspunna byn i Bayern med drygt 5 000 invånare, har sedan pesten 1634 stått värd för sitt världsberömda passionsspel – en fantastisk heldagsföreställning om Jesu liv och lidande. Spelen uppförs vart tionde år och alla på scenen, både skådespelare och kör, måste antingen vara födda i Oberammergau eller ha bott där de senaste 20 åren. Vår resa bjuder även på en vistelse vid den vackra Bodensjön med utflykt till Lennart Bernadottes underbara blomsterö Mainau. Detta är en gripande resa man inte får missa!

Resa till Passionsspelen i Oberammergau är planerad till 2022. Pris och datum presenteras inom kort.
Ring 0451-40224 för förhandsbokning! 

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1.: Hemorten – Kassel

  Äntligen är dagen här, fyllda med förväntningar påbörjar vi vår resa till Passionsspelen i Oberammergau! Vi färdas över Öresundsbron till Danmark och efter någon timme är vi framme vid färjeläget där färjan till Tyskland väntar. Vi rullar på snabba vägar genom Tyskland med stopp för lunch och fika innan vi under kvällen når Kassel, där väntar vårt hotell med en god middag och sköna sängar.

 • Dag 2.: Kassel – Bregenz

  Efter frukost fortsätter vi söderut genom Hessen. Förbi kulturklenoden Würzburg och idylliska Rothenburg ob der Tauber, självklara ”hållplatser” på den s k Romantischer Straße, går färden vidare genom Bayern och sedermera Baden Württemberg. Längs med färdvägen görs stopp för lunch. På eftermiddagen korsar vi gränsen till Österrike och närmar oss strax Bregenz, vackert beläget vid Bodensjöns östra strand med alperna som kuliss. Här checkar vi in på vårt hotell, här bor vi bekvämt och skönt med några minuters avstånd till Bodensjön! På kvällen äter vi en gemensam middag på hotellet.

  Kassel – Bregenz
 • Dag 3.: Bregenz – Lindau – Bregenz

  Efter en god frukost ger vi oss iväg på dagens utflykt! Vi besöker den lilla tyska ön Lindau som förbinds med fastlandet via två broar. Vi gör en promenad i den pittoreska stadskärnan med kullerstensgator och medeltida bebyggelse. En runda upp i bergen hinner vi också med idag och njuter av härlig utsikt bland topparna. Gemensam middag på hotellet på kvällen.

 • Dag 4.: Bregenz – Mainau - Bregenz

  Ackompanjerade av storslagna vyer tar vi oss efter frukost utmed Bodensjön mot Konstanz, där Martin Luthers föregångare Jan Hus dömdes till döden och brändes på bål – och vidare till blomsterön Mainau. Ett veritabelt blomsterparadis väntar! Vi bjuds på ljuvliga dofter och en fantastisk färgprakt. Det magnifika barockslottet från 1700-talet, som genom arv tillföll Lennart Bernadotte, son till prins Wilhelm och Maria Pavlovna av Ryssland, fulländar bilden. Under ledning av greve Bernadotte, han miste sin prinstitel efter att ha valt ”fel” maka, utvecklades Mainau till en världsberömd turistattraktion. Vi ges gott om tid att strosa omkring innan vi vänder åter mot Bregenz. En god middag avrundar dagen på bästa sätt.

  Bregenz – Mainau - Bregenz
 • Dag 5.: Bregenz – Oberammergau

  Efter en sovmorgon och en god hotellfrukost färdas vi till Oberammergau, resans höjdpunkt! Vi checkar in på vårt hotell i närheten av staden och under eftermiddagen färdas vi med transferbussar till de centrala delarna av Oberammergau där passionsspelen uppförs på byns teater. Månader av repetitioner och minutiösa förberedelser ligger till grund för spelen och nästan hälften av innevånarna i Oberammergau, eller över 2000 personer, bidrar i någon from till skådespelet! Under fem timmar, uppdelat på två ”akter”, trollbinds vi av detta fascinerande drama om Jesu lidande. Mellan akterna hålls en paus på tre timmar, då vi serveras en läcker middag. På kvällen åker vi tillbaka med transferbussarna till vårt hotell, fulla av upplevelser!

  Bregenz – Oberammergau
 • Dag 6.: Oberammergau - Göttingen

  På morgonen efter en god frukost lämnar vi Oberammergau och sätter kurs söderut. Sen eftermiddag når vi Göttingen. Här checkar vi in på vårt hotell. På kvällen njuter vi av en sista god middag i trevligt sällskap.

 • Dag 7.: Göttingen – Hemorten

  Allt gott har sitt slut och så även denna resa. Idag kör vi den sista biten upp till färjeläget, och om tid ges stannar vi till för lite gränshandel. Färjan tar oss över till Danmark och snart är vi åter i Sverige igen. Det är en otrolig resa vi har bakom oss!

Karta

Hotell

Gasthof Lamm, Bregenz
Gasthof Hotel Lamm har mer än 100 års gästfrihet och ligger bara några minuters promenad från Bodensjön, Bregenz Festival Theatre och Bregenz kasino. På värdshuset från 1600-talet serveras österrikisk...
BW Parkhotel Ropert Gottingen
BW Parkhotel Ropeter, Göttingen
Detta 4-stjärniga hotell ligger i Göttingen, närmare bestämt i stadsdelen Grone. Här finns en traditionell restaurang och rymliga, renoverade rum med gratis WiFi. Motorväg A7 ligger inom nära räckhåll...
Intercity Hotel Kassel
InterCity Hotel, Kassel
Detta hotell i Kassel erbjuder modernt boende, WiFi och gratis kollektivtrafik. Hotellet ligger bredvid tågstationen Kassel-Wilhelmshöhe och 15 minuters promenad från spaet Kurhessen-Therme. Rummen oc...