Skip to main content

Österrike vandring, 8 dagar

Åk med på en hänförande vandringsresa i de österrikiska bergen. Vi kombinerar enklare vandring med upplevelser för alla sinnen. Vår utgångspunkt för vistelsen är den typiska tyrolerbyn Matrei i Osttirol och det mysiga familjeägda Hotel Goldried. På höga höjder strosar vi genom trolska skogar och förbi porlande vattenfall, under kvällarna kopplar vi av på hotellet och njut av god hemlagad mat. Följ med till gemytliga Österrike!

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1.: Hemorten–Wiedemar

  Under morgonen stiger vi på bussen och tar oss på snabba vägar ner genom Danmark. Dagens mål är den tyska staden
  Wiedemar. Här väntar en god middag och sköna sängar.

 • Dag 2.: Wiedemar - Matrei i Osttirol

  Efter frukost lämnar vi Wiedemar bakom oss för fortsatt färd söderut. På lämpliga ställen stannar vi för bensträckare, fika och lunch. Vi kör förbi bland annat München innan vi passerar gränsen mot Österrike. Väl framme checkar vi in på
  Hotel Goldried i Östtyrolen som är ett av de vackrast belägna hotellen i Österrike. Kvällen avslutas med en gemensam middag.

  Hotel Goldried Matrei in Osttirol
 • Dag 3 - Dag 6.: Osttirol

  Samtliga dagar börjar med en god frukost och avslutas med en trevlig middag. Vi har 4 dagar att upptäcka Osttirol och de godbitar detta område har att erbjuda.
  Dagsprogrammen kan komma att ändras på grund av väder.

  En av dagarna besöker vi Strumerhof örtträdgård. Där får vi bland annat lära oss skillnaderna mellan örter och kryddor. Vi åker vidare in i dalen till Ströden för en enklare vandring på Europas första ”upplevelseväg” vid vattenfallet Umball. Ströden ligger i nationalparken Hohe Tauern som är Mellaneuropas största nationalpark. Tillsammans med vår guide gör vi en trevlig vandring.

  Vi besöker sjön Weissensee för en båttur på sjöns glasklara vatten. Båtturen kombineras med en kortare vandring och vid sjön finns nio vandringar i olika svårighetsgrader att välja på. På återresan stannar vi på ett av traktens snapsbrännerier för provsmakning.

  Vi åker till Tauernhaus för att vandra i en av de vackraste dalarna i Osttirol. Under vandringen passerar vi vattenfall, glaciärer och fina stugor längs glaciärvägen Innergschlöss.

  Från Matrei har vi nära till de fascinerande Dolomiterna och idag åker vi till Misurinasjön i Italien. Vi gör ett lite längre uppehåll för att vandra runt sjön, som ligger på 1 750 m höjd. Här hölls sprinteråkningen under vinter-OS 1956 där svenske Sigvard ”Sigge” Eriksson slog världsrekord på 10 000 m. På hemvägen stannar vi vid ett väldoftande ostysteri och blir serverade en lättare osttallrik med dryck.

  osterrike vandring
 • Dag 7.: Matrei i Osttirol – Halle

  När vi ätit vår frukost är det dags att säga auf wiedersehen till Österrike för denna gång och kör mot Tyskland och staden Halle. Under kvällen når vi vårt övernattningshotell Tryp by Wyndham för en god natts sömn och middag.

 • Dag 8.: Halle – Hemorten

  Efter frukost stiger vi på bussen för färd sista biten hem. Vi rullar snabbt genom Tyskland och innan vi kör ombord på färjan över till Danmark passar vi på om tid ges att handla lite till förmånliga priset. Under kvällen når vi åter hemorterna med många fina minnen och upplevelser i bagaget.

Karta

Hotell

Hotel Goldried Matrei in Osttirol
Hotel Goldried, Matrei in Osttirol
Hotel Goldried ligger 1 000 meter över havet och erbjuder panoramautsikt över bergskedjan Hohe Tauern och byn Matrei i östra Tyrolen. Hotellet erbjuder även direkt tillgång till skidbackarna. Alla rum...
Hotel Belmond, Wiedemar
Detta lugnt belägna hotell ligger bara 15 minuters bilresa från utställningscentret Messe Leipzig. Det 4-stjärniga hotellet i Wiedemar erbjuder moderna spafaciliteter och traditionell saxisk mat. Priv...
Tryp by Wyndham Halle
Tryp by Wyndham Halle, Halle
Detta rökfria hotell ligger i stadsdelen Neustadt, drygt 10 minuters bussresa från Halles gamla stadskärna. Här erbjuds ljudisolerade rum med gratis WiFi samt fri tillgång till kollektivtrafiken i cen...