Skip to main content

Österrike med musik, 7 dagar

Osterrike med musik

Österrike står för livsglädje, gemyt och storslagen natur. På sommaren är de österrikiska alperna som vackrast med snöklädda toppar, böljande blomsterängar, kristallklara sjöar och ren luft. Vi bor i hjärtat av Tyrolen i den charmiga lilla orten Uderns på det fantastiska familjeägda hotellet Hotel Pachmair. Här blir vi bortskämda med god mat, en fin relaxavdelning, bakelser ifrån hotellets café och trevliga kvällar fyllda med musik och underhållning. Härifrån gör vi spännande utflykter i den natursköna alpvärlden. Vi gör även ett besök i Tyrolens huvudstad Innsbruck.

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1.: Hemorten–Halle

  Vi samlas på bussen under morgonen och påbörjar vår resa söderut. Via snabba vägar och färjan Gedser–Rostock når vi under kvällen tyska Halle och checkar in på H+ Hotell Leipzig- Halle. Efter en gemensam middag väntar våra hotellsängar.

 • Dag 2.: Halle – Österrike/Uderns

  Vi äter frukost och packar sedan in oss i bussen. Vi åker vidare och når under eftermiddagen äntligen Österrike och den mysiga orten Uderns. Här checkar vi in på familjära Hotel Pachmair, ett genuint familjeägt österrikiskt hotell som erbjuder en mängd trevliga faciliteter och arrangemang. Här har vi fri tillgång till en fin relaxavdelning med bland annat bastu, bubbelpool och pool med panoramautsikt. På eftermiddagarna kan man njuta utav en kaffe och bakelse i hotellets eget café ”Dorfplatzl-Cafe”. Hotel Pachmair erbjuder också ett unikt musikkoncept, nästan varje kväll bjuder de på trevlig livemusik och underhållning där olika artister eller grupper roar oss i äkta österrikisk anda. Första kvällen får vi en introduktion utav vad som komma skall under kvällarna. Vi avslutar resans andra dag med en god bit mat med dryck på fanatiska Hotel Pachmair innan vi säger god natt.

 • Dag 3 - Dag 5.: Österrike

  Vi startar våra morgnar med frukost innan vi ger oss ut på äventyr. Dagsprogrammen är lite beroende på väder och vind. Nu väntar hela tre dagar i Tyrolen och den österrikiska alpvärlden! Uderns är en gemytlig by belägen i härliga Zillertal. Denna lilla vänliga tyrolerort är omgiven av majestätiska alptoppar och djupa gran- och tallskogar. Byn bjuder på en spännande blandning av byggnader och blommor av alla de slag som du kan ströva omkring bland och beundra, om du inte väljer att följa med på våra utflykter eller ger dig ut på någon av traktens vandringsleder. Här har vi möjlighet att lyssna till bjällrorna från alpkorna, berusas av blomsterprakten och smaka på Tyrolens alla godsaker som Mozartkulor och Apfelstrudel.

  En dag vandrar vi från hotellet till den närliggande kyrkan för att beskåda denna
  vackra plats. Vi gör också en rundtur i Uderns med en gammeldags traktor och vagn. Sedan har vi dagen fritt att utforska den lilla byn själv eller njuta utav hotellets alla trevliga faciliteter.

  Vi kommer en av dagarna att besöka Tyrolens huvudstad Innsbruck. Här ser vi praktfulla byggnader som Gyllene Taket, Hofburg och Hofkirche. Vi får även egen tid att upptäcka denna vackra stad.

  En annan dag åker vi till mysiga Kitzbühel för lite egen tid. Den anrika byn erbjuder både restauranger, café och shopping. Nöjda med Kitzbühel åker vi vidare till Mittersill för en fotopaus, av den hänförande panoramautsikten. Strax därefter kommer vi till Krimmler Wasserfälle som egentligen består av tre vattenfall och med sina 380 m är Europas största. Här känner vi verkligen hur mäktig naturen är och vilken sällsam kraft den kan uppbringa. Här bjuds vi på en oförglömlig dag med otroliga naturupplevelser!

  Osterrike med musik
 • Dag 6.: Uderns–Kassel

  När vi avnjutit vår frukost säger vi auf wiedersehen till Österrike och åker norrut genom Tyskland. Under kvällen når vi Kassel och tar in på InterCity Hotel förmiddag och en god natts sömn.

 • Dag 7.: Kassel–Hemorten

  Efter frukost stiger vi åter på bussen för transport sista biten hem. Vi tar oss upp genom Tyskland och vidare via färjan Puttgarden–Rödby till Danmark. Om tid ges innan vi rullar ombord på färjan passarvi på att shoppa lite med oss hem. Under
  kvällen når vi åter Sverige och vårahemorter efter en underbar semester med fina minnen.

Karta

Hotell

H+ Hotell Leipzig Halle
H+ Hotel Leipzig-Halle, Halle
Detta 4-stjärniga hotell vid motorväg A14 erbjuder gratis parkering. Här bor du i den östra delen av Halle (Saale), 10 minuters bilresa från den historiska stadskärnan. Alla de luftkonditionerade rumm...
Osterrike med musik
Hotel Pachmair, Uderns
Musik- & Erlebnishotel Pachmair har varit familjeägt i över 500 år och har ett lugnt läge i den vackra byn Uderns i dalen Zillertal. Här erbjuds gratis WiFi i alla allmäna utrymmen, en restaurang, rök...
Intercity Hotel Kassel
InterCity Hotel, Kassel
Detta hotell i Kassel erbjuder modernt boende, WiFi och gratis kollektivtrafik. Hotellet ligger bredvid tågstationen Kassel-Wilhelmshöhe och 15 minuters promenad från spaet Kurhessen-Therme. Rummen oc...