Skip to main content

Nyår Bremen, 3 dagar

Skåla in det nya året i Bremen, de världsberömda stadsmusikanternas hemstad. Strosa i de mysiga Schnoorkvarteren där små hus från olika århundraden pryder de trånga gränderna eller njut av den maritima vinterstämningen längs med kajen Schlachte vid floden Weser. Ett härligt avslut och en trevlig start på det nya året!

Fritextsökning

Dagsprogram

  • Dag 1.: Hemorten – Bremen

    Vi lämnar hemorterna för att via Öresundsbron och färjan mellan Rödby och Puttgarden bege oss söderut. Vi stannar för lunch och fika på lämpliga ställen och rullar under eftermiddagen in i ett vackert upplyst Bremen. Här checkar vi in på centralt belägna Hotel Dorint City i centrum och gör oss hemmastadda. På kvällen äter vi en gemensam middag.

  • Dag 2.: Bremen Nyårsafton

    Efter frukost visar vår guide oss runt på en trevlig liten stadsrundtur. Efter de har vi egen tid att flanera i Lloydpassagen av glas, besök den exklusiva Katharinapassagen, se den berömda statyn Bremer Stadtmusikanten från bröderna Grimms saga och njut av den maritima vinterstämningen längs med kajen Schlachte vid floden Weser. Bremen är som gjord för upptäcktsfärder och visar upp många olika sidor. Vi rekommenderar ett besök i de berömda Schnoorkvarteren. Här finns flera gator med medeltida bebyggelse och kvarteren har fått sitt namn från de många repslagarna som bodde här. I Schnoor finns rikligt med restauranger, kaféer, hantverksbutiker och konstgallerier. På kvällen är det dags att fira in det nya året! Vi samlas för en trevlig gemensam nyårsfest på hotellet som inkluderar välkomstsekt, galabuffé, dans till DJ, sekt vid 12-slaget och midnatts-snack.

  • Dag 3.: Bremen - Hemorten

    Efter frukost är det dags att lämna Bremen för att bege oss hemåt. Om tid ges stannar vi till för lite förmånlig shopping innan vi rullar om bord på färjan till Rödby. Efter några timmar genom Danmark ser vi Öresundsbron och är åter på hemorterna under kvällen efter ett härligt nyårsfirande och en god start på det nya året!

Karta

Avgångar & priser

AvresaTransportDestinationLediga platserFrån pris per person
2020-12-30BussNyår Bremen, 3 dagarMer än 84 595:-Boka

Hotell

Dorint City Hotel Bremen
Dorint City-Hotel, Bremen
På detta trevliga fyrstjärniga servicehotell väntar ett internationellt kök, kostnadsfri kollektivtrafik och gratis WiFi. Hotellet har ett lugnt läge i Bremens centrum, 500 meter från marknadstorget...