Skip to main content

Kryssning och julmarknad i Köpenhamn och Oslo, 3 dagar

Ta en paus i vardagen och ladda upp inför julen i två nordiska huvudstäder! Vi åker på en avkopplande julkryssning med DFDS Seaways moderna kryssningsfartyg mellan Oslo och Köpenhamn och finner julstämning på städernas julmarknader.

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1.: Hemorten - Köpenhamn

  Dags för avresa! Under eftermiddagen stiger vi ombord på vårt fartyg som avgår 14.00. För att komma i julstämning äter vi en gemensam härlig julbordsbuffé på kvällen. Sedan kan vi shoppa i taxfreebutiken som håller öppet långt in på småtimmarna eller avnjuta en drink i gott sällskap i någon av de flertalet barer som finns ombord.

 • Dag 2.: Oslo

  Efter en god frukost ombord rullar vi tidig morgon i land i Oslo. Här får vi tid att på egen hand strosa runt i staden och de som vill kan besöka julmarknaden i Spikersuppa, strax intill huvudgatan Karl Johan. Här finns julbodar med ett stort utbud av olika produkter och ett 33 meter högt upplyst pariserhjul. Tidig eftermiddag åker vi tillbaka till fartyget och checkar in igen. Vi har resten utav dagen och kvällen fri för att upptäcka fartygets alla faciliteter. (Ingen gemensam middag denna kvällen.)

  Oslo
 • Dag 3.: Köpenhamn - Hemorten

  Vi vaknar utvilade efter en natt till havs och startar dagen med en stor frukostbuffé. På morgonen når vi åter Köpenhamn och vi har nu dagen till att njuta av danskarnas huvudstad. På flera av torgen i närheten av Ströget anordnas julmarknader där vi kan finna både något gott att äta och kanske en julklapp till någon där hemma. Passa på att smaka aebleskiver, en godsak som hör det danska julhygget till och som trots sitt namn inte innehåller äpple utan snarare är en slags pannkaksbollar serverade med sylt och florsocker. Julmarknader hittar vi bland annat på Höjbro Plads, Axeltorv och i Nyhavn.

  För de som vill ha den där extra härliga julkänslan finns möjlighet att besöka jul på Tivoli (inträde ingår ej). Tivoli grundades 1843 och i juletider är området fyllt av dekorationer, glittrande julbelysning, och det doftar av julens alla kryddor. I de pyntade bodarna säljs allt från keramik och Royal Copenhagen till mössor och vantar. Åkattraktionerna är öppna, så varför inte passa på att ta en tur i en av världens äldsta ännu fungerande berg-och-dalbanor, byggd 1914.

  Framåt eftermiddagen är det dags att ta farväl av Köpenhamn och påbörja vår resa hemåt. Nöjda, glada och laddade för julen säger vi hejdå på våra hemorter.