Skip to main content

Destination Kosta i hjärtat av Glasriket

Följ med oss på en härlig resa till de småländska skogarna! En oförglömlig kväll med musikunderhållning till hyttsill och givetvis småländsk ostkaka med grädde och sylt! Vi får även en trevlig rundtur i Vilhelm Mobergs utvandrarbygd. En trevlig resa med svängig underhållning, god mat, shopping och toppas dessutom med intressant historia!

Fritextsökning

Dagsprogram

  • Dag 1.: Hemorten - Kosta

    Efter upphämtningsorterna beger vi oss uppåt i de småländska skogarna till Destination Kosta. Vi får tid att äta en god lunch och utforska det många butikerna innan vi samlas igen. Vi checkar sedan in på trevliga Kosta Lodge beläget mitt i det småländska glasriket, i närheten av Sveriges äldsta glasbruk. På kvällen samlas vi i glasbruket för att tillsammans avnjuta och uppleva luffartraditionen Hyttsill. Till efterrätt serveras det såklart en äkta småländsk ostkaka med grädde och sylt. Under kvällen bjuds det på underhållning av hemlig gäst!

    Hemorten - Kosta
  • Dag 2.: Kosta - Hemorten

    Utvilade och efter en god frukost, checkar vi ut. Vår guide möter upp och ska ta oss på en intressant visning i utvandrarnas fotspår. Vi beskådar historiska platser från filminspelning av Vilhelm Mobergs Utvandrarna. Vi får uppleva platserna där
    Karl Oskar och Kristina levde sitt slitiga bondeliv. Vi hänförs av berättelsen ett par timmar innan vi under eftermiddagen vänder hemåt igen. Nöjda med en härlig resa är vi åter hemma igen under sen eftermiddag.

Hotell

Kosta Lodge
Kosta Lodge
Mitt i det småländska glasriket, i närhet till ett av Sveriges äldsta glasbruk ligger Kosta Lodge Kosta Lodge erbjuder rymliga och ljusa 2-bädds semesterhus på 35 kvm, perfekt för er som uppskattar ut...