Skip to main content

Destination Kosta i hjärtat av Glasriket, 2 dagar

Följ med oss på en härlig resa till de småländska skogarna! En oförglömlig kväll med musikunderhållning till hyttsill och givetvis småländsk ostkaka med grädde och sylt! Vi får även en intressant och trevlig rundtur bland
några av det mest kända glasbruken. En trevlig resa med svängig underhållning, god mat som toppas med intressant glashistoria!

Följ med oss upp till Glasriket och njut av Kjell Engmans vackra konst. Från april till september har KostaBoda Art Gallery en utställning med hans fantastiska verk. 
Oktober-december kommer en utställning med fantastiska Bertil Valliens konst till Art Gallery. Vallien 60-års jubilerar som glaskonstnär i år.

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1.: Hemorten - Kosta

  Efter upphämtningsorterna beger vi oss uppåt i de småländska skogarna till Destination Kosta. Vi får tid att äta en god lunch och utforska de många butikerna innan vi samlas igen. Vi checkar sedan in på trevliga Kosta Lodge beläget mitt i det småländska glasriket, i närheten av Sveriges äldsta glasbruk. På kvällen samlas vi i glasbruket för att tillsammans avnjuta och uppleva luffartraditionen Hyttsill. Det blir trevlig underhållning, traditionell mat och en intressant glasblåsning. Till efterrätt serveras det såklart en äkta småländsk ostkaka med grädde och sylt. Allt är upplagt för en riktigt trevlig kväll!

  Hemorten - Kosta
 • Dag 2.: Kosta - Hemorten

  Utvilade och efter en god frukost, checkar vi ut. Vår guide möter upp och ska ta oss på en intressant visning i glasets tecken.
  Vi besöker glasbruk och får både se och höra mer om det intressanta hantverket. Vi hänförs ett par timmar innan vi under
  eftermiddagen vänder hemåt igen. Nöjda med en härlig resa är vi åter hemma igen under sen eftermiddag.

Karta

Hotell

Kosta Lodge
Kosta Lodge
Mitt i det småländska glasriket, i närhet till ett av Sveriges äldsta glasbruk ligger Kosta Lodge Kosta Lodge erbjuder rymliga och ljusa 2-bädds semesterhus på 35 kvm, perfekt för er som uppskattar ut...