Skip to main content

Köpenhamn - Oslo Minikryss, 2 dagar

Oslokryssning

Upplev två av Nordens vackra huvudstäder och njut av livet till sjöss under en avkopplande kryssning till Oslo med DFDS moderna färjor. I Köpenhamn får vi en en liten rundtur av den vackra staden innan det är dags att gå ombord på färjan som tar oss till den norska huvudstaden. Njut av en läcker buffé, skaldjur, shopping och stadsrundturer är bara några av ingredienserna i denna härliga resa.

Fritextsökning

Dagsprogram

  • Dag 1.: Hemorten–Köpenhamn

    Under morgonen reser vi från hemorten och styr kosan mot gemytliga Danmark och huvudstaden Köpenhamn. Vi får en liten rundtur i ”Dronningens by” innan vi stiger av bussen och stiger ombord på färjan. Ombord checkar vi in på våra fina hytter och gör oss hemmastadda. Klockan 14.15 avgår färjan från Köpenhamn och det blir en fin tur genom Öresund via Ven, längs den skånska kusten, innan det är dags för middag. Vi testar DFDS berömda buffé med mycket skaldjur och annat gott. Dans i nattklubben för de som önskar, kanske lite shopping eller bara sitta i någon av barerna och njuta tillsammans med en skandinavisk publik.

    Oslokryssning
  • Dag 2.: Oslo–Hemorten

    Morgonen startar med en stor frukostbuffé och därefter har vi chans att se utsikten från första parkett när färjan seglar upp genom den vackra Oslofjorden. Klockan 09.15 är färjan iland och vi kör en rundtur i Oslo med bussen. Turen går via den nya fina Operan, Vegelandsparken och Akers brygge, innan bussen vänder åter mot Sverige. På lämpliga ställen stannar vi för lunch och fika. Senare under kvällen anländer vi åter till hemorterna. Glada och nöjda skiljs vi åt för denna gång.

Karta

Hotell

Oslokryssning
DFDS Crown Seaways alt Pearl Seaways
De två stora fartyg som trafikerar rutten Köpenhamn - Oslo är PEARL SEAWAYS och CROWN SEAWAYS. Fartygen har plats för drygt 1 700 passagerare och besättningen ser fram emot att välkomna dig till en vä...