Skip to main content
Julmarknad Kosta Boda

Julupplevelse i Kosta Boda med uppträdande av Lasse Kroner, 2 dagar

Följ med oss på en härlig julresa till de småländska skogarna! I novembermörkret gästas julhyttsillen av Lasse Kronér med gäster, det blir en kväll att minnas. Det blir hyttsill och julbordets favoriter som serveras och givetvis blir det småländsk ostkaka med grädde och sylt till kaffet. Vi lovar också en magisk julupplevelse i vinterskrud, vacker skönsång, god mat och trevlig shopping!

 

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1.: Hemorten – Kosta

  Efter upphämtningsorterna beger vi oss uppåt i de småländska skogarna till Kosta Bodas outlet och deras julupplevelse i vinterskrud. Kliv in genom de stora portarna på Kosta Outlet och upplev en magisk julvärld med stjärnhimmel av gnistrande juleljus, hundratals julgranar och mängder av juldekorationer. Känn doften av nybakade lussebullar och pepparkakor sprida sig från bageriet. Njut av vacker spontansång från tomtenissar som sjunger klassiska julsånger.

  Vi checkar sedan in på trevliga Kosta Lodge beläget mitt i det småländska glasriket, i närheten av Sveriges äldsta glasbruk. Här bor vi bekvämt i fräscha men enkla dubbelrum med eget badrum och dusch.

  På kvällen samlas vi i glasbruket för att tillsammans avnjuta och uppleva luffartraditionen Hyttsill i kombination med traditionell julmat såsom Janssons Frestelse, köttbullar, prinskorv, skinka, och övriga julbordsfavoriter. Till efterrätt serveras det såklart en äkta småländsk ostkaka med grädde och sylt. Under kvällen bjuds det på underhållning av Lasse Kronér med gäster och glasblåsning på mästarnivå.

 • Dag 2.: Kosta – Hemorten

  Utvilade och efter en god frukost, checkar vi ut. så har vi några timmar på oss att besöka den 20 000 kvm stora outletshoppingen eller ta en runda till och njut av Kostas vackra julupplevelse innan vi vänder hemåt till Skåne igen. Nöjda med en härlig resa är vi åter hemma igen under sen eftermiddag.

  Med reservation för ändringar i programmet.

Hotell

Kosta Lodge
Kosta Lodge
Kosta Lodge ligger mitt i Glasriket på Smålands landsbygd. Området är populärt för sin natur, besök på svenska glasbruk, fotvandring och vattenaktiviteter såsom fiske. De enkelt inredda rummen på Kost...