Skip to main content

Höga Kusten, 5 dagar

Det här är resan för dig som vill besöka Sveriges högsta kuststräcka, Höga Kusten. En plats där naturens krafter format ett dramatiskt landskap under 20 000 år. Resan genom detta svenska världsarv kantas av trevliga besök på Sveriges första renodlade gindestilleri och allkonstverket Mannaminne. En dag tar vi båten ut till Örnsköldsvik skärgårds ö, Ulvön. Förbered dig på en storslagen resa för alla sinnen!

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1.: Hemorten–Gävle

  Vår resa går norrut genom det vackra svenska sommarlandskapet. På lämpliga ställen stannar vi till för bensträckare, fika och lunch. På kvällen är vi framme i Gävle och checkar in på trevliga Clarion Hotel Winn. Vi avslutar dagen med en gemensam middag på hotellet.

 • Dag 2.: Gävle–Höga Kusten–Kramfors

  Idag gör vi ett besök på Hernö Gin, Sveriges första renodlade gindestilleri som finns i den natursköna byn Dala strax utanför Härnösand. Här tar vi del av berättelsen om drömmen om ett eget gindestilleri som blev sann och får provsmaka tre olika ginsorter. I de handslagna kopparpannorna Kierstin och Marit skapas det gin som krönts till världens bästa gin flera gånger om sedan starten 2011. Hantverksmässigt framställt gin skapat med passionen som källa och med inspiration från naturen. På kvällen checkar vi in First Hotel Kramm i Kramfors där vi äter en god middag innan vi lägger oss i sköna sängar.

  Gävle–Höga Kusten–Kramfors
 • Dag 3.: Kramfors – Ulvön – Kramfors

  Vi vaknar upp i härliga Härnösand och njuter av en god frukost. Därefter sätter vi oss i bussen och styr kossan mot Ullånger där vi sedan går på båten som tar oss ut till Ulvön. Ulvön ligger i Örnsköldsviks skärgård, i hjärtat av Höga Kusten. Ön är mest känd för surströmmingen som tillverkats på ön i över hundra år. I den vackra skärgårdsmiljön finns restauranger, affärer och många gamla fina byggnader. Vi tillbringar några timmar på ön och tittar på bland annat Ulvö kapell som är Norrlands äldsta bevarande träbyggnad. Det blir även tid för lunch. På eftermiddagen tar vi oss tillbaka till hotellet igen. Gemensam middag.

  Hogakusten
 • Dag 4.: Kramfors - Uppsala

  Efter frukost åker vi till Mannaminne i Nordingrå. Ett myllrande, färgstarkt och ständigt växande all-konstverk som består av ett 50-tal byggnader och fordon från hela världen. Spårvagnar, bilar, båtar samsas med en ungersk bondgård, kinesisk paviljong, norsk stavkyrka, rundloge och ett dragspelsmuseum. Efter ett annorlunda besök kör vi söderut. Vi kör över Sveriges vackraste byggnadsverk, Höga Kusten Bron. Bron var vid invigningen 1997 världens nionde längsta hängbro, med sina 1800 meter. Bron är även ett av Sveriges högsta byggnadsverk med bropelare som sträcker sig 180 meter ovan vattenytan. Förebilden är den berömda Golden Gate-bron i San Fransisco. Incheckning på Scandic Uppsala Nord i Uppsala där vi äter en gemensam middag.

  Kramfors - Uppsala
 • Dag 5.: Uppsala - Hemorten

  När frukosten är uppäten är det dags för hemfärd. På somriga vägar åker vi ner genom Sverige och på kvällen är vi framme i våra hemorter. Vi tar farväl av gamla och nya vänner och gläds åt alla fina minnen från vår resa.

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
2020-08-24BussHöga Kusten, 5 dagarMer än 85 395:-Boka

Hotell

Clarion Hotell Winn Gavle
Clarion Hotell Winn, Gävle
Clarion Hotel Winn i Gävle är ett centralt beläget förstklassigt affärs-, konferens- och fritidshotell som präglas av musik, konst och design. Hotellet ligger mitt i centrala Gävle, vid Stortorget, nä...
First Hotel Kramm, Kramfors
Alla rum på Hotell Kramm har vattenkokare, TV och skrivbord. De egna badrummen har badprodukter och hårtork. Som gäst får du gratis tillgång till bastun och gymmet. Hotellet serverar en daglig frukost...
Scandic Uppsala Nord, Uppsala
Alla rum på Scandic Uppsala Nord har satellit-TV, trägolv och skrivbord. Filmkanaler erbjuds på begäran.