Skip to main content

Berlin med Grüne Woche, 4 dagar

Följ med oss och besök världens största matmässa Grüne Woche i Berlin. ”Den internationella gröna veckan”, mässan för livsmedel, jordbruk och trädgård. Mässan lockar varje år hundratusentals besökare från när och fjärran och passar lika bra för en vanlig resenär som för branschfolk som vill knyta nya kontakter.

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1.: Hemorten – Berlin

  Under morgonen stiger vi på bussen och kör söderut. Via Öresundsbron ner genom Danmark till Gedser där vi tar färjan till Rostock. Under överfarten som tar ca 2 timmar finns det möjlighet att både äta och handla. Sen eftermiddag är vi framme i Berlin och checkar in på vårt Park Inn by Radisson Berlin Alexanderplatz i centrala Berlin. Vi gör oss bekväma i våra rum och på kvällen samlas vi för att äta en gemensam middag i restaurangen.

 • Dag 2.: Berlin - Mässan ”Grüne Woche” - Berlin

  Efter frukost åker vi till mässan för ett helgdagsbesök. I de 26 hallarna finns mer än 1 700 utställare från 68 länder, som visar sina produkter, alltifrån lantbruksmaskiner & trädgårdsartiklar till vin och livsmedel. En inspirerande mässa där länder och även enskilda regioner presenterar sina specialiteter. Sverige kommer att medverka med en egen monter där svenska företag får en unik möjlighet att nå ut med sina produkter. 2018 deltog Sverige för första gången sedan 2011 på mässan och gjorde succé. Intresset för svensk mat och dryck var stort. Medverkade gjorde bland annat företag från Matrundan Österlen. På mässan finns även djurhallar, växthus med mera. Efter mässan kör bussen oss tillbaka till vårt hotell. Övrig tid av kvällen spenderas efter egna önskemål.

 • Dag 3.: Berlin

  Vi börjar dagen med en rundvandring och får en bra överblick över staden och dess sevärdheter. Vi får bland annat se Riksdagshuset med kupolen, Alexanderplatz, Brandenburger Tor och Unter den Linden. Eftermiddagen och kvällen fri att upptäcka Berlin på egen hand.

 • Dag 4.: Berlin - Hemorten

  Efter frukost lämnar vi Berlin för denna gång. Innan vi tar färjan från Rostock till Gedser ges det möjlighet för inköp i någon gränsbutik. Vi fortsätter genom Danmark och åker via Öresundsbron tillbaka till Sverige och våra hemorter.

Karta

Hotell

Park Inn by Radisson Alexanderplatz, Berlin
Detta 4-stjärniga superior-hotell har 3 restauranger, ett spa och rum med platt-TV och luftkonditionering. Park Inn by Radisson Berlin Alexanderplatz är Berlins högsta hotell och ligger precis vid Ale...