Dagsprogram

 • Dag 1.: Hemorten -Bremen

  Under morgon stiger vi på bussen och påbörjar vår trevliga resa söderut. Via Öresundsbron når vi Danmark och ett par timmar senare färjan över till Tyskland. Vi passerar Lübeck och Hamburg innan vi når Bremen och hotel Atlantic Universeum. Kvällen avslutas med middag på hotellet.

 • Dag 2.: Bremen - Nunspeet

  Efter frukost lämnar vi Bremen. Dagens första stopp bli den magnifika Afslutidijk-vallen vid Nordsjön. Det är en 30 km lång vall som inhägnar havsviken Zuiderzee och gör den till insjön IJsselmeer. Vallen kallas av många för världens åttonde underverk. Vi stannar till mitt på, där det finns ett utsiktstorn samt café. På vår väg söderut stannar vi även till i den pittoreska byn Volendam. Här görs två av Hollands klassiker, ost och träskor. Under eftermiddagen når vi vårt hotell Villa Vennendal Landgoedhotel i Nunspeet. Under kvällen väntar middagen som en god avslutning på en underbar dag.

 • Dag 3.: Floriaden

  Vi börjar dagen med frukost och stiger sen på bussen för resans höjdpunkt, Floriaden! Den väldiga blomsterutställningen Floriaden hålls vart tionde år och 2022 är det dags igen. Tema för årets utställning är ”Growing Green Cities” (odla gröna städer). Genom utställningen vill de inspirera besökaren att leva ett grönare och mer hälsosamt liv. Hur vi genom att implementera växter och odling i vår arkitektur kan odla och berika även våra städer. Den nederländska trädgårdsodlingssektorn i samarbete med nationella och internationella deltagare har byggt upp en stad där vi kan uppleva gröna lösningar som kan göra våra städer roligare, livligare och mer hållbara. Visst låter det spännande! Oavsett om du söker inspiration eller ej, så lovar vi att det är en intressant och prunkande upplevelse. Vi återvänder till hotellet och avslutar dagen med en gemensam middag.

  Floriaden
 • Dag 4.: Amsterdam

  Dagen ägnar vi åt vackra Amsterdam! Staden, som började som en liten fiskeby, är idag en av världens mest liberala och trendiga städer. Tillsammans med vår guide får vi en intressant rundtur bland några av Amsterdams fascinerande sevärdheter. Under eftermiddagen tar vi en trevlig kanaltur på floden Amstel och upptäcker Amsterdam från vattnet. Med en oförglömlig dag bakom oss reser vi vidare till Groningen för övernattning. Hotell Mercure Martiniplaza tar med öppen famn emot oss och kvällen avslutas med en god middag.

 • Dag 5.: Groningen - Hemorten

  Efter en god frukost stiger vi på bussen och på snabba vägar tar vi upp till Puttgarden. Om tid ges stannar vi för lite förmånlig shopping innan vi rullar ombord på färjan. Under kvällen når vi hemorterna och en skön start på våren är säkrad och vi hoppas att vi alla ses snart igen.