Skip to main content

Floriaden

Hollands blommor fascinerar med sin färgprakt. På resan besöker vi en av världens största trädgårdsutställningar - Floriaden. Utställningen återkommer bara vart tionde år, och 2022 är det dags igen! Följ med oss och njut av Holland och kanske framför allt av Floriaden med sina magnifika utställningar!

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1.: Hemorten -Bremen

  Under morgon stiger vi på bussen och påbörjar vår trevliga resa söderut. Via Öresundsbron når vi Danmark och ett par timmar senare färjan över till Tyskland. Vi passerar Lübeck och Hamburg innan vi når Bremen och hotel Atlantic Universeum. Kvällen avslutas med middag på hotellet.

 • Dag 2.: Bremen - Nunspeet

  Efter frukost lämnar vi Bremen. Dagens första stopp bli den magnifika Afslutidijk-vallen vid Nordsjön. Det är en 30 km lång vall som inhägnar havsviken Zuiderzee och gör den till insjön IJsselmeer. Vallen kallas av många för världens åttonde underverk. Vi stannar till mitt på, där det finns ett utsiktstorn samt café. På vår väg söderut stannar vi även till i den pittoreska byn Volendam. Här görs två av Hollands klassiker, ost och träskor. Under eftermiddagen når vi vårt hotell Villa Vennendal Landgoedhotel i Nunspeet. Under kvällen väntar middagen som en god avslutning på en underbar dag.

 • Dag 3.: Floriaden

  Vi börjar dagen med frukost och stiger sen på bussen för resans höjdpunkt, Floriaden! Den väldiga blomsterutställningen Floriaden hålls vart tionde år och 2022 är det dags igen. Tema för årets utställning är ”Growing Green Cities” (odla gröna städer). Genom utställningen vill de inspirera besökaren att leva ett grönare och mer hälsosamt liv. Hur vi genom att implementera växter och odling i vår arkitektur kan odla och berika även våra städer. Den nederländska trädgårdsodlingssektorn i samarbete med nationella och internationella deltagare har byggt upp en stad där vi kan uppleva gröna lösningar som kan göra våra städer roligare, livligare och mer hållbara. Visst låter det spännande! Oavsett om du söker inspiration eller ej, så lovar vi att det är en intressant och prunkande upplevelse. Vi återvänder till hotellet och avslutar dagen med en gemensam middag.

  Floriaden
 • Dag 4.: Amsterdam

  Dagen ägnar vi åt vackra Amsterdam! Staden, som började som en liten fiskeby, är idag en av världens mest liberala och trendiga städer. Tillsammans med vår guide får vi en intressant rundtur bland några av Amsterdams fascinerande sevärdheter. Under eftermiddagen tar vi en trevlig kanaltur på floden Amstel och upptäcker Amsterdam från vattnet. Med en oförglömlig dag bakom oss reser vi vidare till Groningen för övernattning. Hotell Mercure Martiniplaza tar med öppen famn emot oss och kvällen avslutas med en god middag.

 • Dag 5.: Groningen - Hemorten

  Efter en god frukost stiger vi på bussen och på snabba vägar tar vi upp till Puttgarden. Om tid ges stannar vi för lite förmånlig shopping innan vi rullar ombord på färjan. Under kvällen når vi hemorterna och en skön start på våren är säkrad och vi hoppas att vi alla ses snart igen.

Hotell

Atlantic Hotel Universeum Bremen
Atlantic Hotel Universeum, Bremen
Hotel Universum ligger bredvid vetenskapscentret Universum Bremen och Technologiepark, vid Bremens universitet. Detta 4-stjärniga hotell är en del av komplexet "Universum Bremen", med direkt anslutnin...
Mercure Martiniplaza
Mercure Martiniplaza, Groningen
Mercure Hotel Groningen ligger intill evenemangscentret Martiniplaza, precis vid motorväg A7. På hotellet finns det en restaurang och privat parkering. De ljust inredda rummen har en platt-TV med sate...
Villa Vennendal Landgoedhotel, Nunspeet
Landgoedhotel Villa Vennendal ligger i det lummiga området Veluwe, utanför byn Nunspeet. Här finns en inomhuspool, restaurang och rum med platt-TV. Landgoedhotel Villa Vennendal ligger på en omfattand...