Skip to main content

Härliga Norge och 17 maj, 4 dagar

Följ med till ett vårprunkande Norge. Under resan tar vi en underbar båttur på den sagolikt vackra Aurlandsfjorden, en förgrening av världens längsta fjord Sognefjorden. Vi njuter av den hänförande naturen och mycket mer. Men det som gör den här resan lite extra speciell är att vi även får vara med och uppleva norrmännens största högtidsdag, nationaldagen 17 maj! Hela Norge går man ur huse på nationaldagen. Upplev paraden med orkestrar, folkdräkter och folkmassor som jublar och viftar med blårödvita flaggor. Stämningen på Norges nationaldag går inte att beskrivas utan måste upplevas!

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1.: Hemorten – Gol

  Under morgonen kliver vi pigga och förväntansfulla på bussen som tar oss norrut längs E6an. Därefter vidare på norska vägar mot Oslo och Hönefoss. På lämpliga platser rastar vi för fika och lunch. Vi följer sedan den vackra Hallingdalen till Gol där vi når vårt fina hotell. Pers Hotell är ett familjekärt hotell centralt beläget i Gol, känt för sin goda mat och bra underhållning. När vi har gjort oss bekanta med hotellet äter vi en gemensam middag i restaurangen.

 • Dag 2.: Gol

  Vi äter en god frukost i lugn och ro, sedan går vi på egen hand ut i byn för att insupa dagens festligheter. På förmiddagen passerar barnparaden med orkester och massor utav flaggor och stämningen är på topp. Till lunch samlas vi åter på Pers Hotell för att äta en festlig 17 maj lunch tillsammans. Under eftermiddagen fylls byn åter igen med parader och massor utav norska flaggor. Vi ser Folketog, en parad fylld med invånare klädda i folkdräkt. Efter folketoget kommer Russtoget, gymnasiestudenter som firar att de går sista året i skolan. Det råder, som norrmännen själva säger en väldigt koslig stämning, som inte går att beskriva utan måste upplevas! Stämningen är hög, alla är glada och de firar stolt sitt Norge. När Norges Nationaldag börjar närma sig sitt slut så avnjuter vi en god gemensam middag på hotellet innan det bjuds upp till dans.

 • Dag 3.: Gol – Flåm - Gol

  Efter ett morgonbad och en stadig frukostbuffé sätter vi oss i bussen. Dagens utflykt blir något alldeles extra, vi ska göra en två timmar lång båttur på den sagolikt vackra Aurlandsfjorden, en förgrening av världens längsta fjord Sognefjorden. I sakta mak kryssar vi fram och njuter av de magiska sceneri som vi befinner oss i. I Gudvangen möter vår buss upp för att ta oss tillbaka till vårt hotell. På vägen tillbaka till Gol åker vi genom Lerdalstunneln, världens längsta vägtunnel. Delvis är tunneln väldigt vackert belyst och dess längd är hela 24,5 km. Därefter ett kort uppehåll vid Borgunds vackra stavkyrka (entré ingår ej). Efter en dag med många upplevelser smakar middagen på Pers Hotell extra gott innan vi avslutar kvällen med dans på hotellet.

 • Dag 4.: Gol – Hemorten

  Resans sista dag börjar med en god frukost innan vi stiger på bussen för att börja resan hemåt. På lämpliga platser rastar vi för fika och lunch. Framåt sen kväll är vi hemma efter en resa med många minnen och oförglömliga upplevelser.

Karta

Hotell

Pers Hotel Gol
Pers Hotell, Gol
Detta hotell ligger i staden Gol på samma område som inom- och utomhuspoolerna på Tropicana Aqua Park. Här erbjuds gratis WiFi, en bowlinghall och flera matställen. Alla rum på Pers Hotel har traditio...