Skip to main content

Fira Norges nationaldag 17 maj, 4 dagar

"Ja vi elsker dette landet!". Hela Norge går man ur huse på nationaldagen. Upplev paraden i den lilla byn Gol med orkestrar, barnetog med flickor och pojkar i folkdräkter och folkmassor som jublar och viftar med blårödvita flaggor. Stämningen på Norges nationaldag går inte att beskrivas utan måste upplevas!

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1.: Hemorten – Gol

  Under morgonen kliver vi pigga och förväntansfulla på bussen som tar oss norrut längs E6an. Därefter vidare på norska vägar mot Oslo och Hönefoss. På lämpliga platser rastar vi för fika och lunch. Vi följer sedan den vackra Hallingdalen till Gol där vi når vårt fina hotell. Pers Hotell är ett familjekärt hotell centralt beläget i Gol, känt för sin goda mat och bra underhållning. En vistelse på Pers Hotell blir sällan tråkig då de erbjuder badland, biljardbord, bowlingbanor samt shuffleboard. När vi har gjort oss bekanta med hotellet äter vi en gemensam middag i restaurangen.

 • Dag 2.: Gol

  De som vill kan börja dagen med ett morgonbad i Tropicana, där vi har fritt inträde, innan vi äter en god frukost i lugn och ro. Sedan går vi på egen hand ut i byn för att insupa dagens festligheter. På förmiddagen passerar barnparaden med orkester och massor utav flaggor och stämningen är på topp. Till lunch samlas vi åter på Pers Hotell för att äta en festlig 17 maj lunch tillsammans. Under eftermiddagen fylls byn åter igen med parader och massor utav norska flaggor. Vi ser Folketog, en parad fylld med invånare klädda i folkdräkt. Efter folketoget kommer Russtoget, gymnasiestudenter som firar att de går sista året i skolan. Det råder, som norrmännen själva säger en väldigt koslig stämning, som inte går att beskriva utan måste upplevas! Stämningen är hög, alla är glada och de firar stolt sitt Norge. När Norges Nationaldag börjar närma sig sitt slut så avnjuter vi en god gemensam middag på hotellet innan det bjuds upp till dans.

 • Dag 3.: Gol – Flåm - Gol

  Efter ett morgonbad och en stadig frukostbuffé sätter vi oss i bussen. Dagens utflykt blir något alldeles extra, vi ska göra en två timmar lång båttur på den sagolikt vackra Aurlandsfjorden, en förgrening av världens längsta fjord Sognefjorden. I sakta mak kryssar vi fram och njuter av de magiska sceneri som vi befinner oss i. I Gudvangen möter vår buss upp för att ta oss tillbaka till vårt hotell. På vägen tillbaka till Gol åker vi genom Lerdalstunneln, världens längsta vägtunnel. Delvis är tunneln väldigt vackert belyst och dess längd är hela 24,5 km. Därefter ett kort uppehåll vid Borgunds vackra stavkyrka (entré ingår ej). Efter en dag med många upplevelser smakar middagen på Pers Hotell extra gott innan vi avslutar kvällen med dans på hotellet.

 • Dag 4.: Gol – Hemorten

  Resans sista dag börjar med en god frukost innan vi stiger på bussen för att börja resan hemåt. Vi gör ett stopp i Oslo och Vigelandsparken på vägen neråt. Här finns mer än 200 skulpturer gjorda av granit, brons och smidesjärn. De allra flesta föreställer människor i olika åldrar och stadier av livet. På lämpliga platser rastar vi för fika och lunch. Framåt sen kväll är vi hemma efter en resa med många minnen och oförglömliga upplevelser.

Karta