Skip to main content

Fem huvudstäder, 9 dagar

En kulturrik resa till fem av Europas vackraste huvudstäder. Under nio dagar får vi uppleva det bästa av storstadsmetropolen Berlin, de hundra spirornas stad - Prag, Bratislava, Budapest och kulturstaden Wien. Detta är en rundresa i Europas hjärta som ger många minnen och fantastiska upplevelser!

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1.: Hemorten – Berlin

  Under morgonen stiger vi på bussen på respektive hemort och tar oss på snabba vägar ner genom Danmark och tar färjan över till Tyskland. I Tyskland fortsätter vi till Berlin där vi checkar in på trevliga Mercure Berlin Hotel Mitte. Vi avslutar
  kvällen med en gemensam middag.

  Berlin
 • Dag 2.: Berlin – Prag

  Vi börjar dagen med frukost innan vi ger oss ut på en stadsrundtur i Berlin där vi bland annat ser triumfbågen Brandenburger Tor, paradgatan Unter den Linden och mycket mer. Efter en intressant stadsrundtur säger vi ”auf wiedersehen” till Berlin och fortsätter vår resa till Tjeckien och deras charmanta huvudstad, Prag! Här checkar vi in på Hotel Expo och äter en god gemensam middag.

 • Dag 3.: Prag

  Vi börjar dagen med frukost innan vi ger oss ut i staden för att göra en stadsrundtur. Största delen görs till fots och tillsammans får vi upptäcka staden. Vi ser bland annat Pragborgen, Karlsbron, gamla stan och Vaclavplatsen. Eftermiddagen tillbringas på egen hand. På kvällen samlas vi för ett bryggeribesök och sedan äta middag på Restaurang U Fleku.

  Prag
 • Dag 4 -5: Prag – Bratislava - Budapest

  När frukosten är intagen lämnar vi Prag för att åka vidare genom böljande böhmiskt landskapet. Lagom till lunch stannar vi till i Slovakiens huvudstad Bratislava. Vi gör en stadsrundtur i staden som ligger vid Donaus strand, nära gränsen till Österrike. Härifrån är det sedan inte långt kvar till Budapest, som blir nästa stopp på vår resa! Vi checkar in på InterCityHotel i Budapest, här ska vi bo i två nätter. Gemensam middag på kvällen.

  Efter frukost gör vi en stadsrundtur med vår guide som bland annat visar oss Mattiaskyrkan, Fiskarbastionen, Gellértberget, broarna och mycket mer. Eftermiddagen har vi fri för att upptäcka staden. Upptäck de olika karaktärerna hos bergiga Buda och platta Pest som delas av den stolta Donau och förenas av många broar. Gemensam middag på vällen.

  Prag – Bratislava - Budapest
 • Dag 6.: Budapest - Wien

  En god frukost väntar på oss innan vi beger oss iväg mot resans nästa stopp, Wien! Vi får en trevlig rundtur i staden tillsammans med en guide innan det är dags att checka in på vårt hotell, Novum Hotel Prinz Eugen Wien. Här äter vi en god gemensam middag på kvällen.

 • Dag 7.: Wien

  Efter frukost utforskar vi Wien på egen hand. Atmosfären är mättad av förfinad kultur, klassisk elegans och progressiv konst. Vi fängslas av Wiens mångfald när vi promenerar fram längs stadens gator. Kanske slinker vi in på ett av de kaffehus som Wien alltsedan 1600-talet blivit så berömt för. På kvällen samlas vi igen för en gemensam middag på en trevlig restaurang.

 • Dag 8.: Wien – Dresden

  I dag lämnar vi Wien bakom oss, men tiden i Wien blir till ett alldeles oförglömligt minne! Färden går vidare norrut och bjuder på både kuperade landskap och öppna vidder innan vi anländer till den tyska delstaten Sachsen och dess huvudstad Dresden. Här gör vi en guidad stadsrundtur innan vi checkar in på bekväma Pullman Dresden Newa med god mat och sköna sängar.

 • Dag 9.: Dresden - Hemorten

  Vi vaknar pigga och utvilade så efter frukost stiger vi in i bussen och kör mot färjeläget. I ryggen har vi nu en härlig resa, med oss bär vi minnen och upplevelser från fantastiska dagar. På kvällen når vi åter våra hemorter.

Karta

Hotell

Mercure Berlin Hotel Mitte, Berlin
Mercure Hotel Berlin Mitte ligger i stadsdelen Kreuzberg i Berlin och erbjuder välutrustade rum med gratis WiFi och en modern sportbar. Baren Gleis 11 erbjuder drycker, snacks och direktsänd sport på...
Hotel Expo Prag
Hotel Expo, Prag
Expo Hotel ligger intill Prags mässområde, Vystaviste samt sportanläggningen Tipsport Arena. Här erbjuds rum med minibar, satellit-TV och gratis WiFi. Den närmaste spårvagnshållplatsen, Vystaviste, li...
InterCity Hotel, Budapest
IntercityHotel Budapest ligger i centrala Budapest, 1,3 km från Puskás Aréna. Här finns en restaurang och en bar. The House of Terror Museum, Heroes' Square, Great Synagogue på Dohany Street och Unger...
Novum Hotel Prinz Eugen Wien, Wien
Novum Hotel Prinz Eugen är ett bekvämt 4-stjärnigt hotell i Wiens traditionella ambassaddistrikt, alldeles i närheten av slottet Belvedere. Här bor du mittemot Wiens centralstation och köpcentret Bahn...
Pullman Dresden Newa, Dresden
Detta förstklassiga designhotell är beläget på shoppinggatan Prager Strasse, 3 minuters promenad från Dresdens centralstation. Hotellet erbjuder eleganta rum, ett modernt spa och panoramautsikt över s...