Skip to main content

Fem huvudstäder, 9 dagar

En kulturrik resa till fem av Europas vackraste huvudstäder. Under nio dagar får vi uppleva det bästa av storstadsmetropolen Berlin, de hundra spirornas stad - Prag, Bratislava, Budapest och kulturstaden Wien. Detta är en rundresa i Europas hjärta som ger många minnen och fantastiska upplevelser!

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1.: Hemorten – Berlin

  Under morgonen stiger vi på bussen på respektive hemort och tar oss på snabba vägar ner genom Danmark och tar färjan över till Tyskland. I Tyskland fortsätter vi till Berlin där vi checkar in på trevliga Mercure Berlin Hotel Mitte. Här välkomnas vi med en god gemensam middag.

  Berlin
 • Dag 2.: Berlin – Prag

  Den tyska frukostbuffén blir en fin start på en spännande dag! Vi börjar dagen med en stadsrundtur i Berlin där vi bland annat ser den ståtliga triumfbågen Brandenburger Tor, paradgatan Unter den Linden och det vackra riksdagshuset. Det finns nog ingen annan stad i Europa där nutidshistorien är så närvarande som i Berlin. Efter en intressant stadsrundtur säger vi ”auf wiedersehen” till Berlin och fortsätter vår resa till Tjeckien och deras charmanta huvudstad, Prag! Här checkar vi in på Hotel Expo och äter en god gemensam middag på kvällen.

 • Dag 3.: Prag

  Vi börjar dagen med frukost innan vi ger oss ut i staden för att göra en stadsrundtur. Största delen görs till fots och tillsammans får vi upptäcka staden. Vi ser bland annat Pragborgen, Karlsbron, gamla stan och Vaclavplatsen. Eftermiddagen tillbringas på egen hand. Kanske lockar shopping i ett av de många butikerna eller shoppingcentret Palladium som har över 180 butiker. Strosa längs Prags gator och njut utav de vackra dekorerade husfasaderna, kullstensgatorna, vindlade gränderna och de många pampiga kyrkorna. När fötterna behöver vila så finns det gott om uteserveringar som erbjuder gott öl eller en härlig kopp kaffe. På kvällen samlas vi igen för att göra ett bryggeribesök och sedan äta middag på Restaurang U Fleku.

  Prag
 • Dag 4.: Prag – Bratislava - Budapest

  När frukosten är intagen lämnar vi Hotel Expo och Prag för att åka vidare på vår resa igenom Europas huvudstäder. Nu bär det av vidare genom det böljande böhmiska landskapet. Lagom till lunch stannar vi till i Slovakiens huvudstad Bratislava. Tillsammans gör vi en stadsrundtur i staden som ligger vid Donaus strand, nära gränsen till Österrike. Härifrån är det sedan inte långt kvar till Budapest, som blir nästa stopp på vår resa! Vi checkar in på Hotel Novotel Budapest Centrum i Budapest, här ska vi bo i två nätter. Gemensam middag på kvällen.

  Prag – Bratislava - Budapest
 • Dag 5.: Budapest

  Efter frukost gör vi en stadsrundtur med en lokalguide som bland annat visar oss Mattiaskyrkan, Fiskarbastionen, Gellértberget, broarna, Hjältarnas torg, parlamentsbyggnaden och operan i Budapest. Efter stadsrundturen har vi eftermiddagen fri för att upptäcka staden på egen hand. Låt ögonen vila på gammal magnifik arkitektur som bevarats. Upptäck de olika karaktärerna hos bergiga Buda och platta Pest som delas av den stolta Donau och förenas av många broar. Strosa omkring i stadskärnan eller sola en stund vid strandpromenaden till toner av Béla Bartok och Franz Liszt, exempel på kompositörer som fann inspiration till världsberömd musik här. Varför inte koppla av en stund på något av stadens många termalbad? 1800-tals konditoriet Gerbeaud, vars dignande kakdisk är en fröjd för såväl öga som gom, är strategiskt beläget vid torget som är uppkallat efter poeten Mihály Vörösmarty och utgör samtidigt startplatsen för Váci Utca, Budapests förnämsta shoppingstråk. Gemensam middag på kvällen.

 • Dag 6.: Budapest - Wien

  En god frukost väntar på oss innan vi beger oss iväg mot resans nästa stopp, Wien! Vi utforskar sedan Wien tillsammans med vår guide och får en trevlig rundtur i staden innan det är dags att checka in på vårt hotell, Novum Hotel Prinz Eugen Wien. Här äter vi en god gemensam middag på kvällen.

 • Dag 7.: Wien

  Efter frukost har vi dagen vi att utforska och upptäcka Wien på egen hand. Atmosfären är mättad av förfinad kultur, klassisk elegans och progressiv konst. Sedan 1200-talet mäktig huvudstad i det habsburgska kejsardömet – i dag snarare kulturhuvudstad med anrika teatrar, bedårande byggnader i olika arkitektoniska stilar och världsberömd musik. Vi fängslas av Wiens mångfald när vi promenerar fram längs stadens gator. Kanske slinker vi in på ett av de kaffehus som Wien alltsedan 1600-talet blivit så berömt för. På kvällen samlas vi igen för en gemensam middag på en restaurang.

 • Dag 8.: Wien – Dresden

  Idag lämnar vi Wien bakom oss, men tiden i Wien blir till ett alldeles oförglömligt minne! Färden går vidare norrut och bjuder på både kuperade landskap och öppna vidder innan vi anländer till den tyska delstaten Sachsen och dess huvudstad Dresden. Här gör vi en guidad stadsrundtur i staden innan vi checkar in på bekväma Pullman Dresden Newa med god mat och sköna sängar.

 • Dag 9.: Dresden - Hemorten

  Vi vaknar pigga och utvilade så efter frukost stiger vi in i bussen och kör mot färjeläget. Om tid ges stannar vi för gränshandel innan vi rullar på färjan som ska ta oss över till Danmark. I ryggen har vi nu en härlig resa, med oss bär vi minnen och upplevelser från fantastiska dagar. På kvällen når vi åter våra hemorter.

Karta

Avgångar & priser

AvresaTransportDestinationLediga platserFrån pris per person
2021-09-18BussFem huvudstäder, 9 dagarMer än 810 395:-Boka

Hotell

Mercure Berlin Hotel Mitte, Berlin
Mercure Hotel Berlin Mitte ligger i stadsdelen Kreuzberg i Berlin och erbjuder välutrustade rum med gratis WiFi och en modern sportbar. Baren Gleis 11 erbjuder drycker, snacks och direktsänd sport på...
Hotel Expo Prag
Hotel Expo, Prag
Expo Hotel ligger intill Prags mässområde, Vystaviste samt sportanläggningen Tipsport Arena. Här erbjuds rum med minibar, satellit-TV och gratis WiFi. Den närmaste spårvagnshållplatsen, Vystaviste, li...
Hotel Novotel Budapest Centrum, Budapest
Detta 100 år gamla hotell i jugendstil ligger vid det judiska museet och tunnelbanestationen Blaha Lujza tér. Här erbjuds gratis Wi-Fi och gratis tillgång till bastu, bubbelpool och fitnesslokal. Novo...
Novum Hotel Prinz Eugen Wien, Wien
Novum Hotel Prinz Eugen är ett bekvämt 4-stjärnigt hotell i Wiens traditionella ambassaddistrikt, alldeles i närheten av slottet Belvedere. Här bor du mittemot Wiens centralstation och köpcentret Bahn...
Pullman Dresden Newa, Dresden
Detta förstklassiga designhotell är beläget på shoppinggatan Prager Strasse, 3 minuters promenad från Dresdens centralstation. Hotellet erbjuder eleganta rum, ett modernt spa och panoramautsikt över s...