Skip to main content

Fagernes rakfiskfestival, 4 dagar

Rakfiksfestival

Följ med oss till Norge och besök Fagernes fascinerande Rakfiskfestival. Första helgen i november anordnas denna speciella tillställning, tillägnad den omtyckta norska fiskrätten! 500 ton rakfisk konsumeras varje år i Norge, och tusentals entusiaster beger sig till festivalen för att njuta av den salta fisken och dess bästa vänner – mörkt öl och stark akvavit. God mat, en festlig stämning och intressant kultur, allt är serverat för en trevlig resa.

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1.: Hemorten – Gol

  Under morgonen reser vi från hembygden mot Halmstad och fortsätter på E6:an norrut till Svinesund. Därefter vidare på norska vägar genom Oslo och norrut. På lämpliga platser stannar vi för fika och lunch. Vi följer den vackra Hallingdalen till Gol där vi når vårt fina hotell. Pers Hotell är ett familjekärt hotell centralt beläget i Gol, känt för sin goda mat och trevliga underhållning. En vistelse på Pers Hotell blir sällan tråkig då de erbjuder badland, biljardbord, bowlingbanor samt shuffleboard. När vi har gjort oss bekanta med hotellet äter vi en gemensam middag i restaurangen.

 • Dag 2.: Gol

  Dagen börjar med en god frukostbuffé. Sedan åker vi till Langedrag Naturpark, en underbar norsk gammal fjällgård med allt från älg, lodjur och varg till kaniner och andra smådjur. I natursköna omgivningar ligger Langedrag som ett Soria Moria-slott från de norska sagorna, 1000 m ö.h. med utsikt över både vatten och fjäll. Fjällgården har egen produktion av mjölk och getmjölk. Efter en trevlig förmiddag på gården åker vi tillbaka till hotellet och har lite egen tid. Senare på eftermiddagen samlas vi på hotellet igen för att lyssna på intressant information om Rakfisk och provsmakning av denna typiskt norska specialitet. Den bästa drycken till rakfisken anser norrmännen är snaps, så naturligtvis får vi även avnjuta några av dessa ädla droppar. På kvällen äter vi en gemensam middag på hotellet.

  Rakfiksfestival
 • Dag 3.: Fagernes

  Idag är det dags att uppleva den underbara atmosfären runt Rakfiskfestivalalen! Efter frukosten påbörjar vi den cirka en timme långa färden till Fagernes. Vi tillbringar dagen i området runt festivalen. Målet med norska Rakfiskfestival är att
  främja norsk matkultur, baserad på kvalitetsråvaror från norra landsbygden. På den omtyckta festivalen kan du köpa rakfisk, andra fiskprodukter, bakverk, ost, mejeriprodukter, köttprodukter, annan hemlagad mat, ull, trä och läder och hantverksprodukter. Vi njuter av den kosliga stämningen och kanske handlar vi några godbitar eller andra fynd med oss hem till Sverige. Sen eftermiddag är vi tillbaka på hotellet. På kvällen äter vi en god gemensam middag på hotellet.

 • Dag 4.: Gol - Hemorten

  Resans sista dag börjar med en god frukost innan vi stiger på bussen för att börja resan hemåt. Vi gör ett stopp i Oslo och Vigelandsparken på vägen neråt. Här finns mer än 200 skulpturer gjorda av granit, brons och smidesjärn. De allra flesta föreställer människor i olika åldrar och stadier av livet. På lämpliga platser rastar vi för fika och lunch. Framåt sen kväll är vi hemma efter en resa med många minnen och oförglömliga upplevelser.

Karta

Hotell

Pers Hotel Gol
Pers Hotell, Gol
Detta hotell ligger i staden Gol på samma område som inom- och utomhuspoolerna på Tropicana Aqua Park. Här erbjuds gratis WiFi, en bowlinghall och flera matställen. Alla rum på Pers Hotel har traditio...