Skip to main content

Bremen Oktoberfest, 3 dagar

Öl, öl, öl och tysk gemyt på Bremer Freimarkt – Nordtysklands största folkfest. Detta är Bremens motsvarighet till oktoberfesten i München. Namnet Freimarkt betyder att handelsresande förr kunde bjuda ut sina varor helt fritt under marknaden. Här finns nöjesfält och många härliga tält med mat, musik och hög stämning till långt in på småtimmarna.. Hela Bremen är i feststämning och vi bor mitt i händelsernas centrum!

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1.: Hemorten – Bremen

  På morgonen hämtar vi upp samtliga resenärer och ställer färden mot Tyskland och Bremen. Under eftermiddagen anländer vi till Bremen och fina Swissôtel. Mot kvällen höjs stämningen på Bremer Freimarkt, nöjesfältet ligger vid Hauptbahnhof och har flera mat- och dryckesbodar och öltält såklart!

 • Dag 2.: Bremen

  Dagen börjar med frukost och därefter har vi hela dagen till fritt förfogande att besöka sevärdheter, affärer och festligheter. Ett annat måste, är ett besök i Schnoor - Bremens äldsta kvarter fullt av mysiga gränder, restauranger och butiker. I stadens centrum finns ett stort shoppingutbud med flera av de stora tyska varuhuskedjorna representerade. Mot kvällen är det kanske dags att återigen uppleva den härliga stämningen i öltälten. På Bürgerweide nära vårt hotell slår man upp ett jättetivoli med försäljning av allt tänkbart godis, mat och dryck. Givetvis finns här också fest-tält, där man serverar olika varianter av klassisk tysk mat och öl i stora krus. För de som önskar roa sig finns här verkligen möjlighet att delta i den stora tyska folkfesten.

  Bremen
 • Dag 3.: Bremen – Hemorten

  Efter en god frukost är det dags att ta farväl av Bremen för den här gången. Vi reser via Lübeck till Puttgarden där vi tar färjan över till danska Rödby. Om tid ges stannar vi för shopping till bra priser innan vi rullar ombord på färjan. Via Danmark och Öresundsbron når vi åter Skåne och hemorterna under kvällen.

Karta

Hotell

Swissotel Bremen
Swissotel Bremen, Bremen
Swissotel Bremen ligger i hjärtat av Bremen på gångavstånd till Am Wall och Bremens stadshus. I närheten ligger även Bremen-katedralen och Kunsthalle Bremen. Swissotel Bremen har gym, ångbastu och bas...