Skip to main content

Bohuslän, 3 dagar

Bohuslän har besjungits av storheter som Evert Taube och Lasse Dahlquist. Skärgården är unik i sin skönhet med blankspolade klippor, grönska, genuina fiskelägen med färska räkor, blåmusslor och svällande segel. Vi upplever några fina guldkorn tillsammans på en resa man absolut inte får missa.

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1.: Hemorten – Uddevalla

  Från våra hemorter färdas vi under morgonen norrut. Resans första stopp blir Marstrand – Sveriges seglarstad nummer ett! Här möts vi av båtar av alla slag, mysiga trähus bland små gränder och prång och fantastisk havsutsikt. Högst upp på ön tronar Carlstens Fästning som ett vakande öga. I över 300 år har den väldiga väktaren skyddat den lilla trästaden nedanför. Vi gör ett besök här och bjuds då på en rundtur där vi får lära oss om fästningens spännande historia. Efter rundturen njuter vi utav en god lunch på egen hand innan vi åker vidare igenom Orust till Uddevalla och vårt hem för några dagar. Vi bor på trevliga Bohusgården Hotell & Konferens som ligger vackert vid Uddevallafjorden vars restaurang och terrass bjuder på en avkopplande utsikt.

  Hemorten – Uddevalla
 • Dag 2.: Uddevalla – Grundsund – Sotenkanalen - Uddevalla

  Efter frukost beger vi oss iväg på dagens äventyr! Förmiddagen spenderar vi med guide i Grundsund på Skaftölandet. Grundsund är ett fiskesamhälle som med pittoreska sjöbodar verkligen bevarat sin charm. Den populära TV-serien Saltön är till stora delar inspelad här. Vi äter en gemensam lunch på Smultron & Tång Restaurang. På kvällen stiger vi ombord på M/S Soten för en kryssning i Sotekanalen och inre skärgården. 3 timmarskryssning i Sotenkanalen är en verklig klassiker sedan 1935! Vilda historier, skrönor och fakta i en sanslös blandning berättas. Vi avnjuter en riklig buffé ombord med räkor, sill, lax, potatis, såser, smör, bröd och övriga tillbehör medan fartyget glider fram. Åter på hotellet sent på kvällen.

 • Dag 3.: Uddevalla – Hemorterna

  Efter frukost säger vi adjö till vackra Uddevalla. Innan vi påbörjar vår hemfärd tar vi en tur på Orust och Tjörn. På kvällen når vi våra hemorter igen.

Karta

Hotell

Hotel Bohusgården, Uddevalla
Hotell Bohusgården ligger vid Byfjorden i Uddevalla och har ett spa- och hälsocenter. WiFi och parkering erbjuds utan extra kostnad. Alla rum har en TV. Rummen på Bohusgården Hotell har eget badrum oc...